Stamenkovski: Rezolucija o Srebrenici pokušaj kompromitovanja Republike Srpske

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Stamenkovski: Rezolucija o Srebrenici pokušaj kompromitovanja Republike Srpske

Predsednica Srpske Stranke Zavetnici, Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je danas da je rezolucija o Srebrenici o kojoj će u maju raspravljati Generalna skupština Ujedinjanih nacija (GS UN) pokušaj kompromitovanja i relativizacije postojanja Republike Srpske koji bi omogućio reviziju Dejtonskog sporazuma i njegovo poništavanje.

„To je još jedan pokušaj da se relativizuje postojanje Republike Srpske, da se ona iskompromituje, da se srpski narod dehumanizuje i da se postepeno kasnije vrši revizija Dejtona na taj način što će on u konačnici biti poništen“, rekla je Stamenkovski za TV Prva.

Ona je dodala da Republika Srpska nije genocidna tvorevina već da je formirana kao odgovor na genocid i na zločine koji su se na tom području dogodili i tokom svetskih ratova, ali i tokom ratova 90-ih.

„Mi smo želeli da ostanemo u suživotu, u jedinstvenoj zemlji, da poštujemo svoje komšije, da imamo dobre susedske odnose, prijateljske, ali naprosto neko je želeo, baš kao što i danas želi, da Bosna bude grotlo u kojem će uvek tinjati vatra i planirati sukobi“, rekla je Stamenkovski.

Govoreći o mitingu „Srpska te zove“ u Banjaluci, koji je organizovan kao odgovor na rezoluciju o Srebrenici, a na kojem je i ona govorila, Stamenkovski je istakla da je veoma važno to što je skupu prisustvovao veliki broj građana.

„Srpska je pozvala i mi smo se odazvali. Veliki broj građana iz čitave Republike Srpske, ali i iz Srbije skupio se na Trgu Krajina (u Banjaluci) i Trg Krajina je postao mesto solidarnosti srpskog naroda. U ovom času mi smo prepoznali izazove sa kojima se suočavamo, pokazali visok stepen odgovornosti prema datom trenutku i Republika Srpska je postala primer sloge“, naglasila je Stamenkovski.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.