Šta se dešava sa vašim telom kada odlučite da jedete samo banane nekoliko dana?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Šta se dešava sa vašim telom kada odlučite da jedete samo banane nekoliko dana?

Svima je jasno da je najzdraviji način ishrane onaj koji je raznolik i sadrži raznovrsnu hranu. Ipak, s vremena na vreme nije loše očistiti organizam, a ja vam u tome zaista mogu pomoći banane.

Reakcije na „banana dijete“ su uglavnom pozitivne, i kod pacijenata, i kod lekara. Naime, ova dijeta, koja se ne preporučuje duže od 7 dana, neće dobro uticati na vašu težinu, već i na kardiovaskularni sistem, cirkulaciju, ali i digestivni trakt.

Banane gotovo da ne izazivaju alergijske reakcije i stoga su odličan izvor energije i svih neophodnih vitamina i minerala za alergičare.

Jedite samo banane 3 dana

Dnevni meni za tri dana je prilično jednostavan:

jedite tri banane 3 puta dnevno, uz šoljicu nemasnog jogurta.

Zvuči prilično strogo, ali ono čime možete prevariti glad je promena teksture hrane. Na primer, možete pomešati banane i jogurt za doručak i imati ukusan smuti koji će vas brzo zasititi zbog svog tečnog stanja. Pored banana i jogurta, preporučuje se da tokom dana pijete što više vode ili nezaslađenih biljnih čajeva. Poslednji obrok u danu treba da imate najmanje tri sata pre spavanja.

Jedite samo banane 7 dana

opcija da jedete samo banane 7 dana nije tako rigorozna kao ova kraćeg trajanja.

Unos banana ovde nije ograničen, možete pojesti do kilogram i po dnevno. U sedmodnevnoj opciji, možete jesti bananu čim osetite glad. A ako ste jako gladni, možete u svoj meni dodati jedno kuvano jaje.

Šta posle dijete?

S obzirom na to da je ova dijeta prilično iscrpljujuća za organizam i, kao što je pomenuto, ne preporučuje se trošenje duže od sedam dana, nagli povratak na uobičajenu, raznovrsnu ishranu, nije najbolja stvar koju možete učiniti.

Ako iznenada počnete da jedete bilo šta kada osetite glad, vaša težina će se vrlo brzo vratiti, a vaše telo će ponovo biti izuzetno brzo puno toksina. Ono što svakako treba da uradite je da uvedete jedan dan u nedelji kada ćete praktikovati „dan banana“, dan kada ćete ceo dan jesti samo banane.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas