“Srbski pravoslavni pojci” održali koncert povodom Dana grada

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
“Srbski pravoslavnu pojci” održali koncert povodom Dana grada

U Velikoj većnici Gradske kuće, u sklopu proslave Dana grada, upriličen je koncert učesnika Petog kampa srpske tradicionalne muzike koji organizuje sastav „Srbski pravoslavni pojci“ iz Beograda, a uz podršku Grada Subotice.

Subotički osnovci i srednjoškolci su i ove godine pokazali veliku zainteresovanost za učešće na kampu. Uz mentore, profesora Branka Tadića i Marka Kačarevića osnivača pojačnog sastava „Srbski pravoslavni pojci“ koji se bavi očuvanjem srpske tradicionalne muzike, a koji neguje i duhovnu, nacionalnu, etno i starogradsku muziku, učesnici kampa su vredno radili i obrađivali etno pesme iz svih krajeva naše zemlje. 

Tokom dvočasovnog koncerta, u Velikoj većnici Gradske kuće, smenjivale su se pesme kao što su „Ajde slušaj slušaj, kaleš bre Anđo“, „Kolo vodi Vasa“, stara narodna pesma „Sedam sati udara“, „Vila sa Košara“, zatim „Orahovcu bašto rajska“, pesma  „Đeneral Veljko“ i mnoge druge. Sve one čuvari su naše tradicije i bogatog kulturnog nasleđa.

Na koncertu je nastupila i Milica Dosković, vokalna solistkinja, koja je izvela poznatu rodoljubivu  pesmu „Ne dam“ i kompoziciju „Srpske zemlje“ koju izvodi sa vođom pojačkog sastava Markom Kačarevićem.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.