Srbija i Crna Gora potpisuju sporazum o nameri uvođenja elektronskih faktura

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Srbija i Crna Gora potpisuju sporazum o nameri uvođenja elektronskih faktura

Ministar finansija Crne Gore Aleksandar Damjanović u sredu će u Beogradu sa ministrom finansija Srbije Sinišom Malim potpisati sporazum o nameri uvođenja elektronskih faktura, pišu podgoričke Vijesti.

Kako navode, u platformi o poseti Damjanovića Beogradu navodi se da će to ujedno biti prilika za dalje unapređenje saradnje sa Srbijom u oblasti finansija i ekonomije, kao i za uspostavljanje direktnog platnog prometa između dve zemlje, prenose Vijesti.

„To će rezultirati konačnim pokretanjem procesa eliminisanja dugogodišnjih biznis barijera u poslovanju i smanjenjem troškova građanima i privredi“, navodi se u dokumentu.

Kako se podseća, prilikom prethodne posete Damjanovića Ministarstvu finansija Srbije u januaru ove godine razgovaralo se o unapređenju saradnje dve države u različitim oblastima, a predstavljene su i informacije o rezultatima sprovođenja projekata digitalizacije u oblasti fiskalnih sistema.

“Predstavnici Ministarstva finansija Srbije su izrazili spremnost da, između ostalog, izađu u susret crnogorskom Ministarstvu finansija u cilju implementacije sistema elektronskih faktura u crnogorski fiskalni sistem”, navodi se u dokumentu.

Ministri će, tokom posete, kako najavljuje crnogorsko ministarstvo, razgovarati o statusu Instituta “Simo Milošević”, kao i o potraživanjima Agencije za osiguranje depozita Srbije iz prethodnog perioda prema crnogorskoj kompaniji, usled blokade računa od Agencije.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas