Sprečeno krijumčarenje na Horgošu, zaplenjena roba u vrednosti od 370.000 evra

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Sprečeno krijumčarenje na Horgošu, zaplenjena roba u vrednosti od 370.000 evra

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš sprečili dva pokušaja krijumčarenja, zaplenivši telefone, pametne satove i drugu tehničku robu, čija je vrednost procenjena na skoro 340.000 evra, kao i automobile kojima je ta roba transportovana vredne gotovo 30.000 evra.

Kako je saopšteno iz Uprave carina, tokom 17. januara carinici su prvi prekršaj otkrili kada je na ulazu u zemlju radi kontrole zaustavljen automobil domaćih registarskih oznaka, čiji je vozač, koji je putovao sam, rekao da nema ništa da prijavi.

Vozilo je detaljno pregledano i tom prilikom su u njegovom prtljažniku zatečene četiri velike torbe, u kojima je pronađeno 280 novih mobilnih telefona, među kojima 230 telefona Iphone (15 Pro Max, 15 Pro, 15 Plus, 14 Pro Max i sl.), kao i 50 mobilnih telefona Xiaomi, Motorola, Redmi, Hua Wei i drugih robnih marki.

Osim telefona, u torbama se našlo i devet pametnih satova Apple Watch i Samsung Galaxy, kao i pet aparata za epilaciju, akumulatorski fen, različiti punjači, baterije i druga tehnička roba, čija je ukupna vrednost procenjena na više od 35 miliona dinara, odnosno na preko 300.000 evra.

U drugom slučaju, koji je otkriven nakon sat vremena, takođe prilikom ulazne kontrole, zaplenjena su 34 mobilna telefona Iphone (15, 14 i 13) i šest pametnih satova Apple Watch, čija je ukupna vrednost procenjena na više od 4,5 miliona dinara, što je preko 38.000 evra.

Originalno upakovani telefoni i satovi bili su sakriveni u fabričkoj šupljini za rezervni točak, ispod kofera i torbi sa ličnim stvarima, u prtljažniku automobila domaćih registarskih oznaka.

Njime je iz Mađarske ka našoj zemlji putovalo troje putnika, koji su takođe tvrdili da sa sobom nose samo lični prtljag.

U oba slučaja su, pored krijumčarene robe, do okončanja postupaka zadržani i automobili u kojima je ona zatečena.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas