„Sportske igre mladih“ održane u Vojnoj gimnaziji

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
„Sportske igre mladih“ održane u Vojnoj gimnaziji

Manifestacija „Sportske igre mladih“ održana je na sportskim terenima Vojne gimnazije, a ovaj sportski susret okupio je učenike Vojne gimnazije, Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara“ i učenike Osnovne škole Veselin Masleša iz Beograda.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su načelnik Vojne akademije Srđan Blagojević, načelnik Vojne gimnazije potpukovnik Blagoje Đačić, predsednica „Sportskih igara mladih“ Marija Mihajlović, izvršni direktor „Sportskih igara mladih“ Miodrag Gogić, direktor Osnovne škole Veselin Masleša Milan Stošić i olimpijska šampionka i pripadnica Sportske jedinice Vojne akademije Jovana Preković.

„Od danas su vrata Vojne gimnazije, Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara“ i Vojne akademije za vas otvorena, a ove vojne obrazovne ustanove uvek će se radovati posetama najmlađih generacija“, rekao je Đačić otvarajući sportske susrete.

Zahvalivši se Vojnoj akademiji na gostoprimstvu i organizaciji ovog okupljanja omladine i promociji sporta, predsednik „Sportskih igara“ mladih Marija Mihajlović istakla je da tek kada stigne poziv od institucija kao što su Vojna akademija i Vojna gimnazija shvatite da zaista radite dobro i da ste na pravom putu.

Direktor Osnovne škole „Veselin Masleša“ Milan Stošić posebno je naglasio da su deca počastvovana što danas imaju priliku da u ovoj elitnoj ustanovi prikažu svoje ciljeve i veštine, a takmičarima je dobrodošlicu poželela i olimpijska šampionka Jovana Preković.

Uz intoniranje himne Republike Srbije, ceremoniju otvaranja obeležio je i nastup kulturno-umetničkog društva „Jeka” iz Obrenovca, dečijeg hora „Kruna od nota” i nastup Tine Jovanović koja je izvela etno numeru „Ovo je Srbija“.

Učesnici „Sportskih igara mladih“ nadmetali su se u disciplinama basket 3 na 3 i između dve vatre.

Učesnicima „Sportskih igara mladih“ predstavljeni su kapaciteti za realizaciju nastave iz fizičke kulture u sportskom centru Vojne gimnazije, kao i mogućnosti nastavka školovanja učenika u Vojnoj gimnaziji i Srednjoj stručnoj školi „1300 kaplara“.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas