Sok koji telu daje supermoći i štiti štitnu žlezdu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Sok koji telu daje supermoći i štiti štitnu žlezdu

Cvekla je poznati lek za anemiju, detoksikaciju organizma i jačanje imuniteta.

Međutim, ova superhrana je izuzetno popularna među sportistima jer povećava izdržljivost tokom vežbanja i ima prirodni doping efekat.

Da biste lakše savladali fizičke napore tokom treninga ili trčali krug oko igrališta, a da vam ne ponestane vazduha u plućima, dovoljno je da počastite svoje telo snažnim sokom od neslavne hrane koja se sa stilom vraća na scenu najzdraviji.

Sok od cvekle povećava izdržljivost tokom vežbanja i povećan fizički napor zahvaljujući nitratima, jedinjenjima azota koja smanjuju potrošnju kiseonika tokom fizičkih napora.

Osim toga, odličan je za štitnu žlezdu jer pomaže u njenom radu.

Uz redovnu dnevnu konzumaciju od pola litra soka od cvekle, ističu stručnjaci, nivo nitrata u plazmi se udvostručuje, što utiče na izdržljivost mišića, dok krvni pritisak značajno opada.

Napitak od cvekle sastojci:

-1 kilogram cvekle;

-1 velika kašika meda;

-sok od jednog limuna;

Napitak od cvekle priprema:

Cveklu oljuštite i sitno izrendajte u činiju, dodajte med i limunov sok, koji će cveklu omekšati i neutralisati njen zemljani ukus. Smesu ostaviti da odstoji tri sata pa je procediti kroz gusto sito, snažno meseći da iz cvekle izađe sok i što više vlakana. Prvo ujutru popijte svež sok.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.