Sneg do 5 cm na putu preko Divčibara, voditi računa zbog magle i poledice

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Sneg do 5 cm na putu preko Divčibara, voditi računa zbog magle i poledice

Kolovoz je vlažan i snega ima do 5 centimetara na putnom pravcu Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je jutros Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

Prema podacima Zimske službe „Puteva Srbije“ u 5:12, na ostalim putnim pravcima prvog i drugog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Valjeva, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve i Požege.

Na području Zaječara, sitni odroni učestali su duž nestabilnih kamenih kosina i u klisurama, najviše na putu Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima.

Postoji, takođe, mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Magle ima na sledećim putnim pravcima: II A-108 kroz Silibaš od raskrsnice za Ratkovo do raskrsnice za Bački Petrovac, II A-111 Odžaci – Kula – Ratkovo – Silibaš – Bački Petrovac – Rumenka, I B-12 Srpski Miletić – Odžaci – Bač – Obrovac, II A-110 Kula – Odžaci i II A-112 Bačko Novo selo – Bač – Ratkovo – Despotovo – Zmajevo.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni. JP „Putevi Srbije“ savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima:

I B-27 granica sa BiH (granični prelaz Trbušnica-Šepak) – Loznica – Osečina – Valjevo – Slovac.

II A-137 Šabac – Volujac – Zavlaka – Banja Badanja – Krupanj – Gračanica.

II A-139 Krst – Korenita – Krupanj.

II A-141 Debrc – Banjani – Ub – Novaci – Koceljeva – Šabačka Kamenica – Donje Crniljevo – Osečina – Gunjaci – Pecka – Ljubovija.

II A-170 Valjevo – Poćuta – Debelo brdo.

II B-335 Krupanj – Šljivova.

II B-338 Valjevo – Lelić – Mravinjci.

II A-170 Debelo Brdo – Rogačica – Bajina bašta – Kaluđerske bare – Kremna.

II A-210 Jošanička Banja – Kopaonik.

II A-257 Šarena Bukva (Mačkov Kamen) – Stolice.

II B-330 Loznica – Zajača – Šarena bukva – Mačkov kamen.

II A-199 Novi Pazar – Deževa – Šaronje – Odvraćenica.

II B-403 Kaluđerske Bare – Mitrovac – Zaovine.

II A-210 Kopaonik – Rudnica.

II A-211 Kopaonik – JaramII A-198 Raška – Kuti – Odvraćenica.

„Putevi Srbije“ savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas