Šest stvari koje nikako ne bi trebalo da ostavljate u automobilu tokom leta: Može biti veoma rizično

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Šest stvari koje nikako ne bi trebalo da ostavljate u automobilu tokom leta: Može biti veoma rizično

Ove stvari nikako ne ostavljajte u automobilu dok traju visoke temperature.

U kolima često imamo sve što nam je potrebno za putovanje, ali i neke stvarčice koje tu stoje kako bi nam auto bio lepši, kako bi prijatno mirisao.

U njemu se mogu naći svakakve tričarije, od naočara za sunce, do parfema, dezdoransa, lakova za nokte i sličnih stvarčica.

I to nije ništa neobično, ali tokom viskoih temperatura može biti opasno.

1. Krema za sunčanje, krema za ruke

Kada sunce sija, zapitaćete se zašto kremu za sunčanje ne bi trebalo ostaviti u automobilu. Na previsokim temperaturama, nekoliko sastojaka u kremi će se razgraditi. Krema će postati beskorisna i bićete izloženi opasnim UV zracima.

Isti slučaj je i sa kremom za ruke, koja će postati vodena i vrlo moguće da će izgubiti sve ono zbog čega je zapravo nanosimo na svoju kožu.

2. Flašice sa vodom

Plastične boce ostavljene u vrelom automobilu dovešće do oslobađanja toksičnih hemikalija u piće. Važno je da ostanete hidrirani tokom vrućih dana, pa plastične flaše zamenite metalnim ili staklenim.

3. Lekovi

Uvek proverite pakovanje leka da biste bili sigurni da ga pravilno pakujete. Neki lekovi se raspadaju na toploti. Postaju beskorisni ili čak štetni.

4. Sunčane naočare

Naočare za sunce su simbol leta i putovanja. Ali ne smeju se ostaviti u kolima. Ako ih ostavite na mestu koje je izloženo suncu, sočiva će postati izgrebana, iskrivljena ili slomljena.

5. Piće u limenkama, bočice dezedoransa ili mirisi u staklenim malim bočicama

Za dugo putovanje tokom letnjeg dana važno je da popijete osvežavajući hladan napitak. Ali gazirana pića mogu eksplodirati na previsokim temperaturama. To će stvoriti nered koji ćete teško očistiti.

Osim limenki, izuzetnu opasnost tokom letnjih dana mogu da predstavljaju osveživači vazduha i mirisi u malim staklenim bočicama. Podjednako su opasni i dezedoransi koji su pod pritiskom i mogu da eksplodiraju i izazovu požar u kojem može da strada ceo automobil.

6. Mobilni telefon

Automobili na suncu se može pregrejati, a baterija čak može i eksplodirati. To će izazvati uništenje telefona, a često je takav kvar nemoguće popraviti.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas