Sednica predsedništva SNS – tema predlog sastava nove vlade

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Sednica predsedništva SNS – tema predlog sastava nove vlade

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) počela je u sedištu ove stranke na Novom Beogradu nešto posle 9 časova, a kako su ranije pisali mediji – tema će biti predlog sastava nove vlade.

Pored predsednika SNS Miloša Vučevića, među prvima je stigao i potpotpredsednik Glavnog odbora Vladimir Orlić.

Na sastanak su stigli i potpredsednica Glavnog odbora SNS i poverenica za Beograda Ana Brnabić, potpredsednici Glavnog odbora SNS Irena Vujović, Siniša Mali, Nevena Đurić, Nikola Selaković, Jorgovanka Tabaković, kao i predsednik izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

Sednici prisustvuju i članovi predsedništva Goran Vesić, Milenko Jovanov, Bratislav Gašić, Darija Kisić, Vladimir Đukanović, Aleksandar Martinović, Tomislav Momirović, Jelena Tanasković, Sandra Božić, Mirsad Đerlek, Sanja Radojević Škodrić, Marko Đurić, Petar Petković, Zlatibor Lončar, Nebojša Stefanović, Goran Cvetanović, Biljana Pantić Pilja, Dragana Sotirovski, Boško Ničić, Milan Đurić, Maja Gojković, Arno Gujon i drugi.

Nakon sednice predviđene su i izjave za medije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da očekuje da će buduća Vlada Srbije biti formirana za dva dana i da će je činiti oko 33 do 35 odsto potpuno novih ljudi.

Dodao je da će u vladi biti nekih lica koja nisu bila na ministarskim pozicijama, ali su poznata odranije, a biće i onih koji su dobro obavljali posao u prethodnom periodu.

„Verujem da će umeti da zadrže kurs Srbije, koja je nezavisna, suverena, ozbiljna i odgovorna zemlja, koja štiti svoje državne i nacionalne interese i koja neće da nas svađa sa tradicionalnim prijateljima, već koja će sa njima na najbolji način da sarađuje“, rekao je Vučić.

Predsednik SNS-a Miloš Vučević je mandatar za sastav nove vlade Srbije, nakon izbora koji su održani u decembru 2023, na kojima je ta stranka bila nosilac koalicije na izbornoj listi „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ i osvojila većinu poslaničkih mesta u Skupštini Srbije.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.