Sedam malih navika koje će pozitivno uticati na vaše mentalno stanje

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Sedam malih navika koje će pozitivno uticati na vaše mentalno stanje

Postoje određene sitnice, male navike koje mogu blagotvorno uticati na naše mentalno zdravlje. Važno je samo da se ovim sitnicama posvetite na pravi način, da vam one u momentu implementacije budu prioritet.

Ispod je sedam malih navika koje će biti odlične za vaše emocionalno blagostanje.

Pokušajte da započnete dan barem kratkom šetnjom

Činjenica je da mnogi od nas provode mnogo manje vremena napolju nego što bi trebalo, odnosno oko dva sata dnevno. Jutra su ta koja daju ton za ceo dan i noć. Zato pokušajte da bar malo prošetate na svežem vazduhu pre 10 sati. Na primer, parkira automobil malo dalje nego obično ili izađe iz javnog prevoza nekoliko stanica ranije. Prihvatite loše dane umesto da pokušavate da ih preokrenete Ponekad je pokušaj da se popravi loš dan besmislen i iscrpljuje energiju. Umesto da pokušavate da popravite loše dane, prihvatite činjenicu da ne morate da se osećate savršeno sve vreme. U redu je ponekad otkazati planove i reći ne zahtevima koji se postavljaju pred vas. Činjenica je da se život sastoji od dobrih i loših trenutaka, uzbuđenja i dosade.

Radite vežbe disanja dok se tuširate

Tuširanje je zapravo idealan početak dana i možete ga iskoristiti kao priliku da radite vežbe disanja. Udahnite polako i izdahnite još sporije. Budite svesni tog trenutka.

Večerajte najmanje tri sata pre spavanja

Ranija večera je dobra i za varenje i za miran sat. Pokušajte da jedete najmanje tri sata pre spavanja kako bi nivo insulina bio najbolji. Napravite noćnu rutinu Noćne rutine su još jedan mali korak koji može blagotvorno uticati na vaše mentalno zdravlje. Na primer, možete zapaliti sveću i napraviti kratku meditaciju ili provesti 15 minuta čitajući knjigu. Sve opcije su dobre.

Držite mobilni telefon dalje od kreveta

Sada će mnogi reći da im mobilni telefon služi kao budilnik. Razmislite o korišćenju tradicionalnog budilnika i odložite svoj mobilni telefon od sebe kada odete na spavanje. Takođe, pokušajte da ujutro ne odgađate alarm, jer se tako oslobađa kortizol, hormon stresa. Prihvatite činjenicu da savršenstvo ne postoji Možda ovo zvuči kao kliše, ali je istina. Mišljenje da možemo biti savršeni lako se može pretvoriti u slabost. Činjenica je da niko nije savršen, i ne bi trebalo da bude. Što pre prihvatite tu izjavu, život će vam biti lakši.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas