Sedam ideja za uređenje terasa, balkona i malih dvorišta

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Sedam ideja za uređenje terasa, balkona i malih dvorišta

Ovo su saveti koje definitivno vredi poslušati ukoliko ovih dana otpočinjete uređenje svog eksterijera, jer ideje u nastavku mogu uneti pravu dozu inspiracije za vaš prostor, posebno ukoliko je male kvadrature. Mali balkoni, terase i dvorišta mogu biti prelepo uređeni i iskorišćeni na kreativan način, bez obzira na ograničen prostor.

Maksimalno iskoristite podni prostor malog balkona

Opcije sedenja koje se ne savijaju niti sklapaju verovatno neće biti dobar izbor na malim balkonima i terasama. Opredelite se za lazy bag fotelje ili jastuke za sedenje koji vašim gostima mogu pružiti daleko intimniji osećaj i odmor u stulu kraljeva.

Neka dizajn malog balkona uveća ugaoni prostor

Neka vaš mali balkon kreira udobna mesta za sedenje u svojim uglovima. Modularni nameštaj za eksterijere u formi mesta za sedenje bez naslona za ruke može biti grupisan kako bi se proširio ili promenio kompoziciju. Finiširajte ovaj izgled spoljne površine tepihom koji definiše njen prostor, kockastim stočićem ili otomanom koji duplira svoju funkciju kao dodatno mesto za sedenje ili odlaganje stvari, zatim postavite nekoliko sveća kako biste osveteleli svoj ambijent i obilje biljaka u saksijama koje će takođe utopliti atmosferu.

Dekoracija male terase pomoću panela i ograda

Iskoristite najviše od malene niše uvećavanjem prostora. Prvo, postavite drvene podne pločice kako biste ulepšali malu terasu i dodajte klupu sa ostavinskim prostorm koja se duplira kao mesto za sedenje sa jastucima na vrhu radi većeg komfora. Potom pronađite predmete koji mogu visiti sa ograda, nalik rešetkama, policama i saksijama.

Male spoljne kuhinje za veliko uživanje

Stvaranje spoljne kuhinje predstavlja glavni cilj mnogih vlasnika, ali šta se dešava ukoliko iznajmljujete prostor, posedujete mali budđet ili malu kvadraturu eksterijera? I dalje možete postaviti ugradnu kuhinju koja je modularna i veoma pristupačna. Ključ uspeha jeste uključivanje dodatnih površina koji imaju ulogu pultova.

Vertikalne zidne bašte i boje

Ovaj zabavni mali spoljni prostor veoma je jednostavan za kreiranje. Izaberite mali okrugao sto i stolice koje se sa lakoćom savijaju i skrivaju sve što vam trenutno nije potrebno. Posadite zelenilo koje raste uspravno i okačite viseću baštu na zid gde možete uzgajati biljke i cveće.

Pretvorite balkon u pravi tropski bar

Ukoliko se vaš prozorm otvara, zašto ne biste postavili nekoliko barskih stolica i stvorili unikatan prostor za serviranje? Ovaj mali spoljni prostor sadrži elemente koji poseduju dovoljno površine na vrhu za pripremu hrane ili odlaganje roštilja i elektronskih uređaja.

Odaberite udoban nameštaj u veselim bojama

Važni elementi u dobro dizajniranom spoljnom prostoru uključuju mesta za spavanje, pultove ili ploče stola i obilje ličnih dekorativnih predmeta, ali sve ove elemente i dalje možete ukljućiti u sve površine najmanjih kvadratura.Počnite sa dodavanjem setova stolova koji mogu da izdrže sve spoljne elemente. Kada tražite set stolove, opredelite se za uže jer oni mogu služiti kao klupe za sedenje ili niski koktel stolovi. Dodajte nešto biljaka u saksiji i mali stočić sa strane, zajedno sa nekoliko jastuka radi boje i komfora.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas