Saveti za šminkanje: Postoji zamena za ajlajner, a trik za rumenilo je genijalan

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Saveti za šminkanje: Postoji zamena za ajlajner, a trik za rumenilo je genijalan

Ovakva pomoć je dobrodošla svim damama.

Mnoge dame koriste tutorijale kako da se našminkaju na pravi način. Šminkanje je sastavni deo svake žene, bilo da idu na posao, u izlazak ili na večeru. U nastavku pročitajte cake kako da se našminkamo tako da prikrijemo nedostatke, a ujedno i istaknemo ono najbolje.

Puder nikako prstima

Veruje se da, kada stavljate podlogu odnosno puder, treba da koristite prste kako biste dobili čistu pokrivenost. Otkrićemo vam da je u šminkanju to greška, zato bi trebalo da koristite četkicu, ali pre toga budite sigurne da ste odabrale pravi puder koji odgovara vašem tipu kože.

Važno je u kakvom obliku nanosite korektor

Većina nas je navikla da nanosi korektor u polukružnom obliku ispod očiju kako bi smanjila pojavu podočnjaka ili nadutosti. Međutim, za najbolje rezultate nanesite korektor u obliku kupe (trougla) ispod očiju i produžite ga skoro do mesta gde vam se nos završava. Ne samo da će bolje prikriti podočnjake, već pomaže i u oblikovanju bočnih strana nosa.

Rumenilo pre pudera

Pametan način kako da istaknete obraze jeste da pre nanošenja pudera, stavite – rumenilo. Da, dobro ste pročitali. Iako svi radimo obrnuto, ovaj redosled nanošenja daće vam dodatni sjaj, ali je savet da ne nanosite rumenilo u prahu jer može izazvati mrlje.

Senka kao ajlajner

Ako ste nespretni prilikom nanošenja ajlajnera ili ste ga potrošili, upotrebite senku umesto njega, ali samo na gornju ivicu kapka. Dobićete isti efekat, a ujedno i prirodan i prozračan izgled.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas