Saveti kako da dekorišete sobu bez mnogo novca

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Saveti kako da dekorišete sobu bez mnogo novca

Dosadio vam je sadašnji izgled spavaće sobe? Hoćete da promenite nešto? U nastavku je navedeno 7 dobrih saveta kako da uspete u tome, a bez mnogo novca.

Ambijentalno svetlo / LED trake

One su „must have“ ove godine. Najbolje lampice koje možete da upotebite su bele boje, jer se najbolje slažu uz bilo koju boju zida, ali možete da izabere i drugih boja, ako se vama više tako svidja. Takođe možete i da kupite takozvani – dimer, pomoću kojeg možete da promenite više boja u jednom danu, ili u zavisnosti od vašeg raspoloženja. Lako se mogu naći, jer ih ima svaka bolje snadbevena prodavnica i nisu skupe. Samolepljive su i možete ih svuda zalepiti, od ormana do zidova.

DIY: kreativni radovi

Umetnički radovi pokazuju kreativnost i lepotu. Okačiti svoj rad na zid je nešto najbolje što možete da uradite za osveženje zida, jer pokazuje vašu kreativnu stranu i predstavlja vas. Možete potražiti preko interneta nešto što možete da napravite, a možete i jednostavno da naslikate sliku iz prirode ili bilo šta što vam padne na pamet. Potrebno je da imate pribor i da kupite ramove (ili da iskoristite od starih slika), kako bi ste mogli da okačite svoje radove.

Promenite posteljinu

Posle nekog duže vremena, dosadi nam naša posteljina na krevetu. Menjanje posteljine na krevetu pored toga što je higijenski, vrlo je i zanimljiva. Međutim, može biti jako skupa i kupuje se retko. Zato kada kupujete, pokušajte da nađete prekrivač sa dve strane, tako da svakog dana možete imati različit dizajn na krevetu. Nemojte zaboraviti da uz novi prekrivač kupite i nove jastučiće, oni su super za dekoraciju sobe. Možete uzeti jednostavne, jednobojne ili sa nekim printom. Na vama je da odlučite..

Dodajte malo boje

Osim ako je kombinacija boja u vašoj sobi crno-bela, dodajte malo boje! Postoji toliko boja koje možete kombinovati da im se ne zna broj.. Za početak, uzmite paletu boja i izaberite jednu ili više njih, zatim pronađite dekoracijeu određenoj boji. Boje su odličan način da osvežite i napravite veselu atmosferu u sobi. Ako vam je nešto u prostoriji dosadno – obojite ga (ako postoji mogućnost za to). Isto tako možete uzeti i samolepljive folije i promeniti potpuno izgled ormana, komode ili noćnog stočića. Super, zar ne?

Police za knjige

Police za knjige su u isto vreme korisne i lepo izgledaju. Kao prvo, čitanje knjiga je odličan način da provedete slobodno vreme, povećava fond reči i inteligenciju, a i zabavno je upustiti se u svet mašte koju kreiramo čitajući. Takođe, kada jednom počnete da kupujete knjige, one pročitane ćete uvek moći da odložite na policu. Sigurno ćete popuniti sve police za knjige dok ne trepnete, a tako popunjene police će izgledati super na zidu i dodaće još boja vašoj sobi.

DIY: Napravite zanimljive teglice za cveće

Prvo, kupite najobičnije providne tegle; mogu biti različitih ili iste veličine, četkicu za bojenje i nekoliko različitih boja (najbolje bi bile tempere). Zatim krenite da ih bojite i pređite bojom 2-3 puta, da bi boja bila intezivnija. Takođe možete da uzmete šmirglu i da malo išmirglate teglicu, tj. boju, kako bi dobila starinski, rustičan izgled. Isto tako, možete uzeti parče čipke ili salvete i da zalepite oko tegle. Sledeće je da kupite cveće (najbolje veštačko). Veštačko cveće traje duže, dok prirodno može da potraje do nedelju dana u vodi. Teglice napunite kristalnim ili šarenim kamenčićima (kao osnovu) i u njih stavite cveće. Izgledaće fenomenalno.

Fotografije

Fotografije predstavljaju vaše omiljene stvari, prijatelje, sećanja… Jednostavno možete uraditi fotografije u obližnjoj foto – radnji. Najjednostavniji način da pokažete fotografije je da ih okačite na zid ili zalepite na ogroman pano i tako da napravite ogroman „foto – zid“. Ukrasiće vam zid, a isto tako ćete se svaki put kad ih pogledate setiti najlepših trenutaka u svom životu.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas