Saučešće predsednika Vučića povodom odlaska Ištvana Pastora

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Saučešće predsednika Vučića povodom odlaska Ištvana Pastora

Sa velikom tugom sam primio vest o smrti Ištvana Pastora, velikog čoveka, časnog političara i prijatelja sa kojim smo zajedno gradili snažne temelje poverenja između Srba i Mađara i radovali se svakom uspehu koji je doneo bolji život našim građanima, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom odlaska predsednika Skupštine Vojvodine i lidera Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora.

“Ištvan je uživao nepodeljeno poštovanje svih poštenih i radnih ljudi Srbije, što je bilo i najveće priznanje za njegov neumoran rad i ogromne napore koje je ulagao u bolji i bezbedniji život svih i stvaranje stabilne i perspektivne budućnosti za generacije koje dolaze. Njegova uloga u promociji i afirmaciji mađarskog identiteta u Srbiji, ostaje deo bogatstva naše zemlje i jedna od najviših vrednosti za koje se dosledno zalagao“, poručio je predsednik Srbije.

Istakao je da je Ištvan Pastor uvek bio spreman da preuzme i podeli odgovornost i brigu za rešavanje svakog izazova u teškim vremenima zajedničke borbe za bolju Srbiju.

“Više nego mnogi drugi, doprineo je napretku zemlje, njenom ekonomskom boljitku, kao i prijateljstvu između Srbije i Mađarske. Sa velikom pažnjom i posvećenošću, radio je na svim projektima od značaja koji su dodatno učvrstili veze između naših naroda, zasnovane na međusobnom poštovanju i razumevanju“, naglasio je predsednik Srbije.

Pastorovo političko iskustvo i znanje, kako je istakao, predstavljali su posebno jak oslonac u teškim i prelomnim trenucima po našu zemlju, a vizija razvoja Srbije, kao zajedničke kuće svih nas za čiji napredak i razvoj se vredi boriti, ostaje zalog njegove politike i podstrek svima nama da te ciljeve nastavimo da ostvarujemo.

“Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima, saborcima i poštovaocima Ištvana Pastora.

Dragi prijatelju, počivajte u miru“, poručio je predsednik Srbije.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas