Sa ovom frizurom treba da idemo na spavanje ako želimo lepu kosu ujutru: Punđa ili rep su velika greška

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Sa ovom frizurom treba da idemo na spavanje ako želimo lepu kosu ujutru: Punđa ili rep su velika greška

Mnogi od nas se fokusiraju na ono što rade sa svojom kosom tokom dana, jer je to vreme kada je najviše izložena.Međutim, tajna lepe kose tokom dana često počinje noću.

Način na koji se brinemo o kosi pre spavanja može imati ogroman uticaj na način na koji ona izgleda sledećeg dana.

Da bi vaše vlasi izgledale najbolje što mogu, ključno je, pre svega, da ne spavate sa mokrom kosom. Ako kosu perete uveče trebalo bi da je obavezno osušite pre nego što odete na spavanje, jer spavanje sa mokrom kosom može izazvati lomljenje i druga oštećenja. Takođe je ključno da očešljate kosu pre nego što legnete.

Ono što možete da uradite za svoju kosu pre nego što konačno odete na spavanje je da razmislite o frizuri.

Zašto su pletenice najbolja frizura za spavanje?

Jednu važnu stvar treba da uzmete u obzir. Kako nosite kosu tokom noći? Da li je ostavljate slobodnom da vam padne preko lica i zapetlja se? Da li je skupljate u čvrstu punđu ili konjski rep? Ako su vaši odgovori pozitivni, trebalo bi da o tome još jednom razmislite.

Opuštena kosa može prouzrokovati da postane masna tokom noći, dok nošenje uske frizure opterećuje vaše pramenove i može dovesti do lomljenja ili proređivanja kose. Zato mnogi frizeri preporučuju pletenicu.

– Pletenice sprečavaju da se kosa razvuče svuda i dobar su način da održite kosu ako već imate talase – kaže frizer Nuncio Saviano.

Nošenje pletenice tokom noći smanjuje trenje između vaše kose i jastuka, što znači da je to odličan način za borbu protiv lomljenja. Pletenice takođe sprečavaju da se kosa zapetlja i čak mogu pomoći u zadržavanju vlage. Nošenje pletenice će vam dati frizuru čim ustanete i omućiti da vam kosa i dalje bude sveža i čista.

Ključno je da upletete suvu kosu u pletenicu i da ona bude opuštena.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.