RIK: Odbijeni prigovori SPN i Zavetnika na rešenja nekoliko izbornih komisija

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
RIK: Odbijeni prigovori SPN i Zavetnika na rešenja nekoliko izbornih komisija

Republička izborna komisija (RIK) je na 46. sednici odbila prigovore koalicije „Srbija protiv nasilja“ (SPN) i „Zavetnici – Dveri“ na rešenja nekoliko izbornih komisija (IK) opština i gradova.

U rešenjima nekoliko IK odbijeni su prigovori koalicija za poništavanje izbora na izbornim mestima na teritoriji tih izbornih komisija.

Odbijeni su prigovori koji se odnose na izborna mesta na teritoriji izborne komisije gradske opštine Obrenovac koje je podnela koalicija SPN.

Zamenik predsednika RIK Marko Janković je objasnio razloge odbijanja, a prigovori su se odnosili na, kako je navedeno, duple spiskove, kupovinu glasova, nejednaku zastupljenost u kampanji, nepravilnosti u primopredaji izbornog materijala i drugo.

„Prema stavovima koji su izneti u izbornoj komisiji GO Obrenovac, prigovori ne ukazuju ni na jednu nepravilnost koja bi bila osnova za poništavanje glasanja na GO Obrenovac“, rekao je Janković.

Dodao je da RIK stoga zaključuje da na teritoriji GO Obrenovac nisu uočene zakonske nepravilnosti i da prihvata stavove koje je iznela izborna komisija GO Obrenovac, te da je prigovor odbijen kao neosnovan.

Prigovori koalicije Srpska stranka Zavetnici – Srpski pokret Dveri protiv rešenja izborne komisije opštine Vrbas, grada Kruševca, grada Jagodine, opštine Novi Beograd na biračkim mestima broj jedan, 13, 30, zatim opštine Negotin, Žitorađe ocenjeni su kao neosnovani.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas