Rekonstrukcije brojnih lokalnih puteva obeležile prethodnu nedelju u Sremu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Rekonstrukcije brojnih lokalnih puteva obeležile prethodnu nedelju u Sremu

Radovi na velikom broju saobraćajnica u Sremu se privode kraju, na večini je u toku postavljanje završnog sloja asfalta.

Radovi na saobraćajnici Sremska Mitrovica – Manđelos se privode kraju, jer je u toku postavljanje završnog sloja asfalta. Završni radovi su počelikrajem prošle nedelje, a kako navode iz “Srem-puta” do sada je urađeno 3700 metara i radovi se intenzivno nastavljaju prema raskrsnici kod fabrike “Cooper Standard”.

Završena je sanacija i rehabilitacija lokalnog puta Kraljevci – Dobrinci u opštini Ruma. Radovi su izvođeni u dužini od 600 metara, dok je saobraćaj propuštan neizmenično tokom dana. Ministar Vesić je istakao da će ove godine biti uloženo oko 24 miliona evra u putnu infrastrukturu Srema, ali da je za narednu godinu planirano novo ulaganje u vrednosti od 2,7 milijardi dinara.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić posetio je opštinu Pećinci i tom prilikom je, zajedno sa predsednikom opštine Sinišom Đokićem i pokrajinskim poslanikom Aleksandrom Mandićem, obišao put Sremski Mihaljevci-Karlovčić čiju rekonstrukciju je finansiralo njegovo ministarstvo. Ministarstvo je tokom leta finansiralo i rekonstrukciju puta Prhovo-Šimanovci.

Odeljenje za urbanizam i komunalno stambene poslove opštine Inđija u prvih deset meseci ove godine izdalo je veći broj građevinskih dozvola i lokacijskih uslova investitorima nego što je to bio slučaj u prethodne dve godine. Po osnovu obračuna doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta, u opštinsku kasu svake godine slije se oko 20 miliona dinara više, što je pokazatelj razvojnog trenda u oblasti građevinarstva u opštini Inđija.

Ministar za brigu o selu, Milan Krkobabić dodelio je nove ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom. Među porodicama i pojedincima koji će od ove godine postati vlasnici seoskih domaćinstava, našlo se još osam nosilaca ugovora iz opštine Šid.

Javno preduzeće „Komunalac“ u Irigu spremno ulazi u zimsku sezonu, posebno nakon što je Opština Irig donirala dve nove radne mašine.Opština Irig ustupila je preduzeću kamion Mercedes Unimag sa priključcima za čišćenje snega, a osim toga vozilo je opremljeno i priključcima za košenje, pa će njegova upotreba biti moguća tokom cele godine.

U Staroj Pazovi svečano potpisani Ugovori o dodeli bespovaratnih sredstava za investicije u sektoru mleka, mesa, voća, grožđa, povrća, cveća i Ugovori o dodeli bespovratnih sredstava za nabavku pčelinjih društava i nove opreme za pčelarstvo u 2023. godini. Ukupno je potpisano preko 100 ugovora. Ove godine za subvencije poljoprivrednicima iz budžeta opštine Stara Pazova izdvojeno je 10 miliona dinara. Gradska uprava za poljoprivredu u Sremskoj Mitrovici započela je isplatu novčanih sredstava povodom završetka Javnog poziva za dodelu finansijske pomoći poljoprivrednicima za procenu poljske štete prouzrokovane olujnim nevremenom dana 19. jula ove godine na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković obišla je područno odeljenje Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“ u Beočin selu gde su završeni radovi na renoviranju objekta. Ovih dana se očekuje početak radova na fiskulturnoj sali u osnovnoj školi “Slobodan Bajić Paja” u Novim Karlovcima. U pitanju je potpina rekonstrukcija fiskulturne sale u koju od 1965. godine nije ništa renovirano.

Na osnovu Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, kao i Zaključka Vlade, Gradsko veće grada Sremska Mitrovica donelo je Odluku o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola sa teritorije grada, u visini od 10.000 dinara po učeniku. Odbonici SO Stara Pazova na poslednjoj sednici su takođe usvojili odluku koja se odnosila na dodelu jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola u iznosu od 10.000 dinara. Istu ovakvu odluku usvojili su i odbornici pećinačkog lokalnog parlamenta.

Turistička organizacija opštine Inđija učestvovala je na 14. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu, kao i na 54. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.Pored svakodnevnog predstavljanja turističke ponude opštine na štandu Inđije, tematski turistički kompleks Keltsko selo, kao nosilac znaka Najbolje iz Vojvodine, predstavljen je i na štandu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Nakon više sastanaka i dogovora Opštine Irig i Eparhije Sremske, rešeni su imovinsko pravni odnosi na placu na kom je izgrađen Dom kulture. To je bio i osnov kako bi se ovaj značajan objekat prvi put legalizovao nakon izgradnje, kako bi uopšte mglo i da se krene u najavljenu rekonstrukciju.

Šampionsku titulu na Finalnom turniru Seniorske fleg lige Srbije 2023. osvojili su članovi ekipe „Inđija Indians “ na stadionu Fudbalskog kluba „Hajduk“ u Beški, koji je bio centar ovog sportskog dešavanja. „Indiansi”su dominirali terenom, a Stefan Borković se istakao sa četiri tačdauna. Konačan rezultat bio je 40:6, potvrđujući „Indianse” kao nesporne šampione.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas