Prolazno naoblačenje sa kišom, temperatura do 16 stepeni

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Prolazno naoblačenje sa kišom, temperatura do 16 stepeni

U Srbiji će danas ujutru po kotlinama biti kratkotrajne magle. Prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima, koje se ujutro očekuje na severu Srbije, u toku dana će se brzo premeštati ka jugu i jugoistoku zemlje uz istovremeno razvedravanje sa severozapada.

Na visokim planinama očekuje se kratkotrajan sneg. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima južne i jugozapadne Srbije jak, jugozapadni, tokom dana u skretanju na zapadni-severozapadni i u ostalim krajevima u kratkotrajnom pojačanju.

Najniža temperatura od 0 °C na jugu, do 10 °C na severu Srbije, a najviša od 10 do 16 °C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Novom Sadu će tokom jutra i delom prepodneva doći do prolaznog naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima. Do sredine dana doći će do razvedravanja, pa će po podne biti pretežno sunčano. Slab i umeren južni vetar u skretanju na zapadni-severozapadni i u kratkotrajnom pojačanju. Najniža temperatura oko 10 °C, a najviša oko 15 °C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u petak se po kotlinama i dolinama reka ujutro očekuje magla, uglavnom na zapadu i jugu Srbije. U toku dana suvo i relativno toplo uz umereno naoblačenje. Krajem dana na planinama i u košavskom području južni vetar u pojačanju. U subotu će biti umereno oblačno i dalje toplo i vetrovito, tek ponegde s kratkotrajnom kišom.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas