Prijava za finansijske podsticaje u poljoprivredi još danas i sutra

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Prijava za finansijske podsticaje u poljoprivredi još danas i sutra

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za organsku biljnu proizvodnju za 2023. godinu, koji je objavljen 24. jula ove godine, ističe danas, a rok za predaju zahteva za podsticaje za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura ističe 7. septembra.

Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, javni poziv za podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura raspisan je 7. avgusta.

Podsticaji obuhvataju investicije u nabavku novih mašina i opreme za primarnu proizvodnju biljnih kultura u zaštićenom prostoru, primarnu proizvodnju voća i grožđa, primarnu proizvodnju povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, kao i ubiranje voća, grožđa, povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, zatim primarnu proizvodnju žitarica, industrijskog i krmnog bilja, obradu zemljišta, zaštitu biljaka od bolesti, korova i štetočina, prihranjivanje/đubrenje i transport primarnih poljoprivrednih proizvoda i navodnjavanje biljnih kultura.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je 800.000 dinara.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas