Predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike sa kompanijom UGTR o investicijama u oblasti solarne energije

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
solarni panel

Predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike razgovarali su sa delegacijom američke kompanije UGTR, koja se bavi izgradnjom elektrana u oblasti obnovljivih izvora i predstavnicima kompanija Hjundai, Neksttraker, Hitači, Šoals, o potencijalnim investicijama u oblasti solarne energije, mogućnostima za strateško partnerstvo i ulaganju u nove kapacitete, razvoj novih tehnologija.

Tokom sastanka bilo je reči o potrebi da Srbija izgradi nove energetske kapacitete koji koriste OIE, mogućnostima da ove kompanije kroz strateško partnerstvo sa Elektroprivredom Srbije, kao i o razmeni iskustava i tehnologija, navedeno je na sajtu Ministarstva.

Jovanka Atanacković, državna sekretarka Ministarstva i pomoćnici ministarke Natalija Luković i Zoran Ilić rekli su tokom sastanka da je Srbija donošenjem novog zakonodavnog okvira, posebno kada je reč o Zakonu o korišćenju OIE, napravila osnovu za povećanje udela obnovljivih izvora u svom energetskom miksu i plan je da do 2040. godine imamo mnogo više od 40% energije dobijene iz OIE. Oni su naveli i da je to deo Integrisanog nacionalnog energetskog i klimatskog plana do 2030, sa vizijom do 2050. godine, koji je uz strategiju razvoja energetike, najvažniji dokument u oblasti energetike.

Predstavnici kompanija predstavili su tehnološka dostignuća u oblasti proizvodnje električne energije korišćenjem obnovljivih izvora energije, neke od značajnijih investicija u svetu i predloge za saradnju na mogućim projektima u Srbiji u oblasti solarne energije.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas