Pravo je vreme za magičnu dijetu: Smršajte 5 kilograma za 3 dana

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pravo je vreme za magičnu dijetu: Smršajte 5 kilograma za 3 dana

Krompir goji, mišljenje je koje je ustaljeno i mnogi ljudi na dijeti ga izbegavaju. Ipak, ovo povrće ima malo kalorija i suština je u tome na koji način ga pripremate.

Među efikasnim dijetama, kojima svi obično pohrlimo nakon praznika, nalazi se i krompir dijeta, koja može pomoći pri gubljenju kilograma. Traje samo tri dana, mada postoje varijante od pet, sedam i četrnaest dana. Dijeta ne pravi veliki finansijski izdatak, a osim krompira, uglavnom se jede i nemasni jogurt.

Krompir na 100 grama sadrži svega 76 kalorija, što je manje i od čaše ceđene pomorandže, a sadrži vlakna koja regulišu varenje i čine nas sitima. Osnovna greška koju pravimo je u samoj pripremi krompira. Ukoliko spremate pomfrit, krompir upija ulje i postaje visokokaloričan i nezdrav. Pored toga, različiti kalorični prelivi s dodacima margarina ili putera takođe mogu od ove namirnice stvoriti neprijatelja vaše vitke linije.

Trodnevna dijeta s krompirom je vrlo restriktivna i zato nije preporučljivo da je držite duže od preporučena tri dana. Kuvani krompir ne smete zameniti prženim, jer u tom slučaju dijeta neće biti efikasna. Naravno, treba da ste zdravi i da se posavetujete s vašim lekarom.

Prvi dan

Doručak: jedan kuvani neposoljeni krompir i čaša nemasnog jogurta.

Ručak: dva kuvana krompira bez soli i čaša nemasnog jogurta.

Večera: dve čaše nemasnog jogurta.

Drugi dan

Doručak: jedna čaša nemasnog jogurta.

Ručak: dva kuvana krompira bez soli i čaša nemasnog jogurta.

Večera: jedan kuvani neposoljeni krompir i čaša nemasnog jogurta.

Treći dan

Doručak: jedan kuvani neposoljeni krompir.

Ručak: jedan kuvani neposoljeni krompir i čaša nemasnog jogurta.

Večera: čaša nemasnog jogurta

Tokom trodnevne krompir dijete moguće je izgubiti od tri do pet kilograma. Dobar deo je višak tečnosti i crevnog sadržaja, ali to je jako bitno da biste posle ove dijete omogućili digestivnom traktu da bolje apsorbuje hranljive materije i da se manje gojite. Vrlo je važno kada prekinete ovu dijetu da se ne vratite odjednom na stari režim ishrane. Povećavajte obroke postepeno kako ne biste izazvali jo-jo efekat.

Osim što ćete izgubiti kilograme, ova dijeta pomoći će vam da očistite organizam od toksina. Naš organizam je svakodnevno izložen različitim otrovima iz vazduha, hrane, lekova i kozmetičkih proizvoda. Povremenom trodnevnom detoksikacijom pomoći ćete svom organizmu da se očisti od otrova i tako sprečiti pojavu mnogih bolesti.

Izbegnite jo-jo efekat

Ukoliko želite da trajno zadržite novu kilažu, potrebno je da unesete neke trajne promene u životne navike. Pre svega, da ređe jedete slatkiše i pijete gazirane sokove, te da ne koristite proizvode na bazi belog brašna, poput hleba i testenina.

A osim promena u ishrani, i povećana fizička aktivnost uticaće na lakše održavanje vitke linije. Tri puta nedeljno po pola sata trčanja zasigurno će ubrzati vaš metabolizam i potrošiti veliki broj kalorija. Trčanje možete zameniti i brzim hodom, što je mnogo bolja opcija za početnike dok ne steknu kondiciju, a gotovo je jednako efikasna.

Ukoliko niste skloni treninzima i vrlo vam teško padaju, potrudite se da idete peške kada god je to moguće. Do obližnje prodavnice, drugarice koja je na nekoliko kilometara od vas ili na peti sprat do vašeg stana, sve će to vrlo pozitivno uticati na vašu liniju.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.