Prave domaćice znaju ovaj trik za šlag: Kako da napravite idealnu domaću smesu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Prave domaćice znaju ovaj trik za šlag: Kako da napravite idealnu domaću smesu

Teško je zamisliti bilo koji kolač ili tortu bez šlaga, jer nijedna poslastica bez njega ne bi bila tako ukusna, a znate li kako da napravite domaći šlag?

U današnje vreme na tržištu postoje razne vrste šlaga, ali najbolje je kada pripremite domaći, koji ne sadrži nikakve dodatne aditive i štetne sastojke.

Šlag možete napraviti baš po vašem ukusu, sa dodacima poput ekstrakta vanile ili rumom, pa pročitajte šta vam je za to potrebno.

Sastojci:

– 1/4 šolje hladne vode;

– 10 grama želatina u prahu;

– 1 šolja mleka;

– 1/2 kašike ekstrakta vanile;

– 1/4 šolje šećera u prahu.

Priprema:

U posudu stavite mleko i dodajte mu ohlađen želatin i razradite mućkalicom. Dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanile i liker po želji. Mešajte mućkalicom, ostavite desetak minuta, a zatim mikserom umutite smesu dok ne dobijete šlag.

Poslužite šlag ga uz poslasticu po želji ili uz voćnu salatu.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.