Potpisan ugovor o gradnji stanova u Kraljevu u sklopu obnove od zemljotresa

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Potpisan ugovor o gradnji stanova u Kraljevu u sklopu obnove od zemljotresa

Pripremni radovi na izgradnji stambenog objekta 2 sa 86 stanova u Dositejevoj ulici u Kraljevu počeće u ponedeljak a ugovor o izgradnji ovih stanova, u okviru obnove posle zemljotresa 2010. godine, potpisan je danas u Vladi Srbije.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, predsednik Privremenog organa grada Kraljeva Predrag Terzić i direktor firme „Ljuba Invest“ iz Paraćina koja će izvoditi radove potpisali su ugovor o izvođenju radova na izgradnji stambenog objekta 2 i uklanjanju sedam oštećenih stambenih objekata u sklopu realizacije projekta stambene obnove od posledica zemljotresa u Dositejevoj ulici u Kraljevu-faza 2.

„Rok za izgradnju ovih stanova je 20 meseci i nadam se da će on biti ispoštovan a stanovi biti moderni i lepši od prethodnih. Ljudi dugo čekaju na ove stanove, jer projekat jedno vreme nije rađen očekivanom dinamikom“, rekao je Vesić.

Vesić očekuje da će treća i četvrta faza radova biti realizovane brže a radiće se zajedno sa gradom Kraljevom.

Predsednik Privremenog organa grada Kraljeva Predrag Terzić je istakao da današnje potpisivanje ugovora mnogo znači za sve stanovnike naselja pored gimnazije u Dositejevoj ulici u Kraljevu.

Naveo je da je prva zgrada sa 106 stanova izgrađena po svim modernim standardima i da stanari žive u stanovima koji su veći nego njihovi prethodni a cena kvadrata za dodatnu površinu je iznosila 400 evra, što je, ukazao je on, ispod tržišne cene.

„Verujem da će i nova zgrada sa 86 stanova biti urađena dobro, da će stanovi biti moderni i bolji od prethodnih, koji su bili u zgradama izgrađenim neposredno nakon Drugog svetskog rata“, rekao je Terzić.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.