Pokrajinska vlada donirala 850.000 dinara za socijalno ugrožene u Srebrenici

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pokrajinska vlada donirala 850.000 dinara za socijalno ugrožene u Srebrenici

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević razgovarao je u Srebrenici sa načelnikom te opštine Mladenom Grujičićem o nastavku saradnje sa Pokrajinskom vladom.

Milošević i Grujičić obišli su Opštinsku organizaciju Crvenog krsta Srebrenica, kojoj je Pokrajinska vlada uputila donaciju za socijalno ugroženo stanovništvo u vrednosti od 850.000 dinara, koja obuhvata osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu.

„Danas smo podelili osećanje sreće, kako onih koji primaju pomoć, tako i nas iz Pokrajinske vlade, sa predsednikom Igorom Mirovićem na čelu“, istakao je Milošević.

On je naveo da je pomoć upućena posredstvom Crvenog krsta Novog Sada i da se odnosi na sve građane kojima je potrebna.

„Dve su odrednice današnje primopredaje posebno važne – jedna je da se pomoć odnosi na sve građane Srebrenice kojima je ona potrebna, bez obzira na različite identitete, a druga da ovom aktivnošću izražavamo našu potrebu da osnažimo vrednosti zajedništva i solidarnosti, posebno u zajednicama poput Srebrenice, koje su i pored svih izazova, bile i ostale povezane životima jednih sa drugima“, istakao je sekretar, saopštila je Pokrajinska vlada.

Milošević se osvrnuo i na aktivnosti Pokrajinske vlade vezane za ovaj deo Republike Srpske, gde su tokom 2022. godine, posredstvom Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, pored ostalog, donirana sredstva manastiru Karno, zatim za obnovu sportskog terena u Zvorniku i izgradnju proizvodne hale u Milićima.

Na kraju posete opštini Srebrenica, sekretar Milošević prisustvovao je svečanom otvaranju Evropske sedmice sporta, koja se održava na terenima FK „Guber“, a gde je, zahvaljujući saradnji domaćina sa Fudbalskim klubom GDM iz Novog Sada, pod pokroviteljstvom Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, počeo dvomesečni projekat pod nazivom „Fudbal za sve devojčice i devojke“.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas