Počeli radovi na opremanju Industrijske zone u Novom Bečeju

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Počeli radovi na opremanju Industrijske zone u Novom Bečeju

U Industrijskoj zoni “Izlaz” u Novom Bečeju počeli su radovi na izgradnji dela saobraćajnica, što je prva faza predviđenih radova. Za taj posao Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu po na osnovu konkursa, opredelio je 140 miliona dinara, dok je 40 milona dinara obezbedila lokalna samouprava.

Industrijska zona u Novom Bečeju prostire se na 200 hektara, od čega je 150 hektara predviđeno za parcele, a ostatak za infrastrukturu i zeleni pojas. Radovi na opremanju industrijske zone odvijaće se u nekoliko faza.

„Prva faza podrazumeva izgradnju jednog trafoa, određenog dela saobraćajnica javne rasvete. Druga faza predviđa izgradnju unutrašnje saobraćajnice, između parcela, trotoare, biciklističke staze, a onda imamo i treću fazu koja podrazumeva opremanje vodovodnom i kanalizacionom mrežom, i to sve negde mora da bude gotovo u narendih devet meseci, jer to je negde plan lokalne samouprave, da u devet meseci mora da završi ovu industrisjku zonu“, kaže Saša Maksimović, predsednik Opštine Novi Bečej.

Za izgradnju dela saobraćajnice, Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu na osnovu konkursa, opredelio je 140 miliona dinara, dok je 40 miliona dinara obezbedila lokalna samouprava. Belgijska i američka kompanija obratile su se za kupovinu zemljišta i izgradnju svojih proizvodnih pogona, a predviđeno je da ova dva investitora, samo u prvoj fazi, otvore preko 200 radnih mesta.

Što je svakao značajno ne samo za opštinu Novi Bečej nego za ovaj komplentan region, a praktično i za celu severnu srpsku pokrajinu. Ne samo prošle godine već i ove godine sekretarijat će opredeliti dodatnih 500 miliona dinara, za koje ćemo u drugoj polovini godine raspisati konkurs i nadamo se da ćemo na taj nači opremiti još industrijskih zona u našoj pokrajini i tako omogućiti dolazak novih kompanija, samim tim i podizanje životnog standarda naših građana“, ističe Aleksandar Sofić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Kako je rečeno, plan je da u narednim fazama poslovanja belgijska i američka kompanija ovde zaposle 700 ljudi.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.