Petković: Ponovili smo naš predlog, ali bez rešenja. Očekujem novi poziv za 10 dana

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Petković: Ponovili smo naš predlog, ali bez rešenja. Očekujem novi poziv za 10 dana

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je delegacija Beograda tokom današnje runde dijaloga iznela svoj izbalansirani predlog za rešenje problema platnog prometa, ali da Priština nije spremna na kompromis.

„Ponovili smo naš izbalansiran predlog koji podrazumeva izbalansirano rešenje. Još jedan sastanak o tome nam predstoijim, videćemo kako će se stvari razvijeti“, rekao je Petković novinarima u Briselu i najavio da za 10-ak dana očekuje novi poziv specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka na temu dinara i plaćanja.

On je rekao i da je iskoristio priliku da još jednom ukaže na težak položaj Srba na KiM koji ne mogu da podižu svoja primanja, što dovodi u pitanje njihov svakodnevni život.

On je kazao i da se založio da se formira ZSO, tim pre što je prošlo više od 4.000 dana kako je Priština stavila potpis na sporazum koji to podrazumeva.

„Sve što nam se dešava ne bi se dešavalo da imamo ZSO“, rekao je Petković.

Naglasio je i da je Beograd posvećena strana i da traži rešenja u okviru dijaloga, a da potezi premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija ne mogu da doprinesu normalizaciji odnosa.

„Moramo da težimo kompromisu instistiramo na tome i da se nađe rešenje u okviru doijaloga kako bisno očuvali mir i stabilnost“, naglasio je Petković.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.