Petković: Osmani je pomisla da u Briselu razgovara sa lakovernim ljudima

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Petković: Osmani je pomisla da u Briselu razgovara sa lakovernim ljudima

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da se predsednica privremenih prištinskih institucija Vljosa Osmani nije dobro provela u razgovoru sa predstavnicima NATO u Briselu, jer joj je, između ostalog, jasno rečeno da takozvani KBS ne može na sever pokrajine.

Osmani je, kako je rekao Petković, „u napadu panike i nemoći ponovo pribegla lažima i teorijama zavere, optužujući Beograd za sve i svašta, zbog čega je još jednom ispala i neozbiljna i smešna“.

„Rukovođena uverenjem da treba lagati što bezočnije da bi laž prošla kao istina, Osmani se prevarila jer je sebi dozvolila da pomisli da u Briselu razgovara sa neinformisanim i lakovernim ljudima, koji, međutim, jasno sagledavaju situaciju na Kosovu i Metohiji i bez dileme u Prištini prepoznaju krivca za destabilizaciju na terenu. Nastojanje Prištine da alibi za pokušaj etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije pronađe u nekakvom izmaštanom malignom uticaju Beograda više nigde ne može da prođe, i Osmani je to saznala na neposredan način – tako što joj je generalni sekretar NATO održao lekciju na konferenciji za novinare, gde je predstavljena kao „gospođa Osmani sa Kosova“ i gde joj je jasno rečeno da takozvani KBS ne može na sever pokrajine“, kazao je Petković.

Prema njegovim rečima, NATO je u martu 2004. bio svedok surovosti i beskrupuloznosti velikoalbanskog šovinizma na Kosovu i Metohiji.

„Uveren sam da niko, čak ni u Briselu, ne gleda sa simpatijama na pokušaje Kurtija i njegovih ideoloških istomišljenika da izazovu reprizu martovskog pogroma i novi rat na Zapadnom Balkanu. Srbija, na osnovu Rezolucije 1244 SBUN i Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova, dosledno sarađuje sa NATO snagama na Kosovu i Metohiji, i ta saradnja se odvija na institucionalizovan način i u dobroj veri, jer obostrani je interes da u južnoj srpskoj pokrajini bude mir, a da srpski narod bude zaštićen od zuluma i samovolje Aljbina Kurtuja“, smatra Petković.

Beograd će nastaviti da bude iskren i pouzdan partner međunarodne zajednice u nastojanjima da na Zapadnom Balkanu bude osiguran trajan mir i stabilnost, kako bi narodi ovog regiona u saradnji i u zajedničkom interesu okrenuli novu stranicu istorije, a na toj stranici neće biti mesta ni za Kurtija, ni za Osmani, ni za druge piromane, rekao je Petković.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas