Petković: Kurti glavna pretnja bezbednosti i stabilnosti regiona

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Petković: Kurti glavna pretnja bezbednosti i stabilnosti regiona

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je besmislenim i ciničnim stalno nastojanje premijera privremenih prištinskih institucija Albina Kurtija da u Beogradu traži izgovore za militarizaciju pokrajine i sistematsko ugrožavanje bezbednosti i prava srpskog naroda, jer, kako je rekao, svima je jasno da su Kurtijev režim i njegova ideologija mržnje jedina i glavna pretnja stabilnosti regiona.

“Ono što Kurti i njegovi ideološki istomišljenici rade srpskom narodu na KiM proističe iz najogoljenijeg šovinizma i ničim izazvane mržnje, na koju Beograd nikada nije odgovarao mržnjom i pretnjama, već isključivo na uzdržan i odgovoran način, uporno gaseći požare koje Kurti nastoji da raspali”, navodi se u saopštenju Petkovića.

On je dodao da u Kurtijeve bajke o, kako kaže, ljutoj i agresivnoj Srbiji ne veruju ni sponzori prištinskih separatista, jer Srbija je i političkim i ekonomskim rezultatima pokazala da je uspešna država i osovina napretka čitavog regiona.

Petković ističe da svakodnevni napadi na Srbe i njihovu imovinu na KiM nisu reakcija, jer se u centralnoj Srbiji prema Albancima ili pripadnicima bilo koje druge nacionalne grupe ne postupa na taj način. „Tako da Kurtiju oružje i tzv. Kosovske bezbednosne snage nisu potrebni da bi se branio od pretnji iz Beograda, već da bi u delo sproveo svoj plan etničkog čišćenja južne srpske pokrajine. Živimo u vremenu kada narodi našeg regiona teže saradnji i žele prosperitet i predvidljivu budućnost, a jedina prepreka izgradnji takvog regiona jeste upravo Kurti i njegov maligni politički uticaj”, ocenio je Petković, prenosi Tanjug.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.