Pet stvari koje samo pravi prijatelji rade za vas

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pet stvari koje samo pravi prijatelji rade za vas

Oni znaju šta znači bezbrižno se smejati zajedno, ćaskati i deliti životna iskustva.

Prijateljstvo se vremenom može transformisati kako postajemo odrasli, ali pravi prijatelji se nikada ne menjaju i pokušavaju da uvek budu tu u teškim situacijama. Istovremeno, posle godina i dalje znaju šta znači bezbrižno se zajedno smejati, ćaskati i deliti životna iskustva.

Među brojnim poznanicima koje imamo, važno je prepoznati ko su nam pravi prijatelji, odnosno oni na koje se možemo osloniti u svakom trenutku, pa i u hitnim slučajevima.
Neki pravi prijatelji su još uvek sa nama od detinjstva, dok smo druge sreli usput.

Evo nekih ponašanja koja razlikuju iskrene prijatelje i čine ih odmah prepoznatljivim:

Uvek nađu vremena za vas

Prijateljstva rizikuju da se raspadnu kada više ne možete da nađete vremena za razgovor, slušanje jedno drugo i zabavu. Možda nije toliko stvar u nedostatku vremena već u nedostatku volje. S druge strane, pravi prijatelji su uvek spremni da nađu vremena za vas, čak i kada imaju hiljadu obaveza i komplikovan život.

Oni brinu

Pravi prijatelji brinu o vama jer im je zaista stalo do prijateljstva, ali ne zbog nekog skrivenog motiva koji žele da postignu ili dobiju uslugu zauzvrat. Prijateljstvo nije komercijalni ugovor i iskreni odnosi se ne rađaju radi lične koristi. Pravi prijatelji to znaju i nikada ne zaboravljaju.

Oni poštuju vašu slobodu

Biti pravi prijatelj znači poštovati slobodu drugih ljudi jer on zna da svako mora sam da bira. Oni znaju da je pogrešno insistirati na neželjenim savetima i da je ispravno biti tu u trenucima potrebe, da vas nasmeju kada vam zatrebaju i osušite suze ako patite.

Slušaju vas i podržavaju

Lako je prepoznati ljude kojima je stalo do vas kao prijatelja jer znaju kako da vas saslušaju i da vam daju prostor za razgovor. Osim toga, pravi prijatelji su uvek spremni da vas podrže u najdelikatnijim trenucima i trude se da se ne mešaju u vaše izbore čak i kada im se vaši planovi za budućnost čine pomalo bizarnim.

Oni vam lično čestitaju rođendan

Osim ako nisu daleko od kuće na vaš rođendan, pravi prijatelji ne ostavljaju samo rođendansku poruku na vašem Facebook profilu, već žele da vas upoznaju lično kako bi proslavili i podelili trenutak zajedno.

Imate li i vi tako prave prijatelje?

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas