Pet razloga zašto više nikada nećete baciti ljuske od jaja

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
pet razloga zašto više nikada nećete baciti ljuske od jaja

Sa ljuskom jajeta zaista možete učiniti sve. Gotovo svi uvek imaju jaja u frižideru. Jaja možete koristiti za mnoga jela i svrhe, tako da je lepo imati ih uvek pri ruci.

Nakon što pripremimo omlet, najčešće bacamo ljuske jaja u korpu. Ali možda ne bi trebalo da ih bacite jer zaista možete sve da uradite sa njima.

Pre svega, važno je znati da su ljuske jajeta zdrave. Ljuska jajeta sadrži 90 odsto kalcijuma, a kalcijum je odličan za zdrave kosti, zube, nerve i mišiće. U redu, ne preporučujemo žvakanje parče ljuske jajeta. To nikome nije zabavno. Ali možete staviti neke ljuske od jaja kroz procesor hrane da ih sameljete u prah. Zatim možete dodati ovaj prah u smoothie za dodatno povećanje kalcijuma u ​​vašem telu. Naravno, uverite se da je ljuska jajeta dobro očišćena pre nego što to uradite.

Evo 5 razloga da nikada više ne bacite ljusku od jaja:

Pomažu u borbi protiv uljeza

Da li pokušavate da se rešite puževa i crva koji jedu cveće i biljke u vašoj bašti? Zdrobite ljuske jaja i pospite ih oko biljaka. Štetočine ne vole ljuske jajeta, pa će se od sada držati dalje od vaših biljaka.

Nahranite biljke hranljivim materijama

Pošto ste ionako u svojoj bašti, zašto ne zgnječite još ljuski od jaja i stavite ih u zemlju? Pošto su ljuske pune kalcijuma, one će obezbediti dodatnu ishranu vašim biljkama.

Dodajte ih u kompost

Da li vam je ostala ljuska od jaja? Bacite ih u kompostnu gomilu ili u kantu za kompost ako je imate. Ljuske će se vrlo brzo kompostirati i u kompost će dodati mnogo kalcijuma.

Da kafa bude manje gorka

Da li vam je kafa previše gorka za vaš ukus? Dodajte zdrobljene komade ljuske jajeta u mlin za kafu i više neće biti goraka.

Neguju iritiranu kožu

Rastopite komade ljuske jajeta u maloj posudi sa jabukovim sirćetom. Taj iznos bi vam mogao trajati do dva dana. Jabukovo sirće pomaže da fleke na koži izblede, a ljuska jajeta dodaje kalcijum mešavini. Nanesite mešavinu jabukovog sirćeta na kožu tako što ćete je utapkati i videćete da će ublažiti bilo kakvu iritaciju ili bol.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas