Pet načina da kreirate magičan enterijer uz pomoć ogledala

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pet načina da kreirate magičan enterijer uz pomoć ogledala

Ogledala su se od davnina koristila u uređenju enterijera. Ako se na trenutak vratimo u prošlost, možemo se setiti da su čak i zidovi kraljevskih dvorova bili ukrašeni ogledalima sa raskošnim ramovima. Dizajneri su istraživali mnoge druge upotrebe ogledala prilikom dizajniranja i dekorisanja enterijera i otkrili su da ona nisu samo namenjena dekoraciji. Ogledala mogu stvoriti magiju u sobi ako su postavljena na pravi način.

Sledi nekoliko primera koji će vam pomoći da iskoristite ogledala na najbolji mogući način u svom domu.

Ogledalo u hodniku

Ovo je definitivno vrlo stari način za korišćenje ogledala. Ideja je da se doda prostor u ulaznom holu i da odražava prirodnu svetlost koja dolazi od ulaznih vrata. Osim toga, strateški postavljeno ogledalo bi takođe moglo omogućiti da vidite ko je na ulaznim vratima. U hodniku je poželjno da koristite velika ogledala sa ukrasnim ramom.

Ogledalo iza nameštaja

Ako se borite sa prostorom u sobi, onda je najbolje da se odlučite za ogledalo. Postavljanje ogledala iza fioka ili drugog komada nameštaja bi dalo utisak da se veliki prostor nalazi iza ovog komada nameštaja. Na komodi možete da postavite ukrasne predmete ili cveće u vazi. Takođe se velika ogledala mogu postaviti i na ugradne plakare ili frontove ormara. Tako ogledala postaju fiksni delovi enterijera.

Ogledalo na zidu dnevne sobe

Ogledala su dostupna u nekoliko jednostavnih geometrijskih oblika. Umetnici su radili na izradi ogledala i danas postoje ogledala u različitim oblicima, sa dekorativnim ramom, antičkim detaljima. Ona mogu postati žarište sobe. Postavljanje ogledala suprotno od prozora u dnevnoj sobi bi stvorilo utisak prostrane sobe. Ovo je najbolji način da unesete zelenilo iz prirode u svoju sobu.

Ogledalo kao upečatljiv detalj u domu

Neki dizajneri enterijera koriste ogledala za kreiranje upečatljivog enterijera. Postavljanjem velikog ogledala na zid uske prostorije, stvoriće se dramatičan efekat. Slično tome, grupisanje nekoliko različitih vrsta ogledala na zid, poput mozaika, učiniće da prostorija izgleda umetnički i dobro osmišljena. Lepa ogledala lako mogu zameniti umetničke radove na zidu. Takva umetnička ogledala će dodati prostor, svetlost i jedinstvenost na zid.

Ogledala kao odraz bašte

Ako imate baštu ispred vaše kuće ili svoj vrt, stavljanje ogledala na zid nasuprot vrta bi bila savršena ideja. Ovo je najlakši način da unesete svoje omiljene biljke u vaš dom.

Kada postavljate ogledala u svoj dom, najbolje je postaviti ih u visini očiju. Takođe treba odabrati odgovarajući oblik ogledala, veličinu i ram. Ogledalo ima tu moć da transformiše prostoriju od obične do magične, naravno, sve u okviru vašeg budžeta.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.