Pet jednostavnih načina za uklanjanje boje za kosu sa kože

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pet jednostavnih načina za uklanjanje boje za kosu sa kože

Divan i relativno lak način da drastično promenite svoj izgled je promena boje kose, ali za sve koji koriste farbu za kosu postoji jedan veliki problem: kako da skinu boju sa kože.

Bez obzira koliko smo oprezni sa ovim tvrdoglavim flekama, one neizbežno završe na koži i kasnije nam stvaraju probleme. Ponekad čak mogu dovesti do ozbiljnih kožnih alergija. Na sreću, postoje jednostavni načini da se mrlje izbegnu ili otarasite što je pre moguće.

Međutim, uklonite boju za kosu sa kože što je pre moguće.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje može pomoći u uklanjanju obojenih fleka sa vaše kože delujući kao organsko i prirodno sredstvo za čišćenje. Maslinovo ulje se posebno preporučuje osobama sa osetljivom kožom koje žele da spreče da boja ostane na koži, a moglo bi čak i da omekša kožu. Istrljajte mrlje vatom umočenom u maslinovo ulje. Isperite ulje vodom nakon što ga ostavite najmanje 8 sati.

Alkohol

Trljanje alkohola na mrlje od boje za kosu može biti teško rešenje za one sa suvom, nadraženom i osetljivom kožom, ali oni koji mogu da podnesu ovaj metod čišćenja mogu slobodno da ga koriste za uklanjanje mrlja. Jednostavno stavite malu količinu tečnog sapuna i alkohola na vatu, a zatim pažljivo nanesite smešu na zaprljano mesto. Nakon toga dobro operite područje toplom vodom i sapunom.

Pasta za zube

Pasta za zube pomaže u uklanjanju tvrdokornih mrlja na zubima, ali takođe može pomoći u uklanjanju mrlja od boje za kosu sa kože. Zbog svoje blage abrazivnosti, pasta za zube može pomoći da se otarasite mrlja bez iritacije kože koja je već osetljiva. Da biste postigli najbolje rezultate, savetujemo vam da zaprljane delove kože očistite pastom za zube bez gela. Vate ili prstima nanesite pastu za zube na mrlju, ostavite da deluje 5 do 10 minuta nakon lagane masaže, a zatim isperite.

Sredstvo za skidanje šminke

Sredstvo za uklanjanje šminke je jeftin i zaista efikasan proizvod koji možete kupiti u lokalnoj prodavnici. Vodootporno sredstvo za skidanje šminke može biti veoma korisno za skidanje šminke sa lica, kao i za uklanjanje tvrdokornih mrlja od boje za kosu sa kože. Nežniji je od skidača laka za nokte i drugih proizvoda na bazi alkohola jer je dizajniran za vaše lice i može se koristiti na osetljivoj koži.

Kombinacija deterdženta za posuđe i sode bikarbone.

Kao dodatnu opciju koristite kombinaciju sode bikarbone, koja prodire dublje u kožu, i deterdženta za pranje sudova, koji može pomoći u rastvaranju boje za kosu. Nanesite smešu rukama ili pamučnom krpom na zaprljanu kožu. Nežno masirajte područje kružnim pokretima. Koristite toplu vodu da isperite smešu sa ruku. Pokazalo se da su ove tehnike uspešne u uklanjanju mrlja sa kože, ali ipak savetujemo da uradite test pre nanošenja ovih proizvoda na veću površinu kože.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.