Ovo su najbolje vežbe za skidanje masnih naslaga sa stomaka

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Ovo su najbolje vežbe za skidanje masnih naslaga sa stomaka

Znamo svi da osobe koje imaju višak masnih naslaga u predelu stomaka imaju veći rizik od razvoja srčanih oboljenja i dijabetesa tipa 2. Zbog toga, pored zdrave ishrane, treba uključiti i fizičke aktivnosti.

Ovo su najbolje vežbe za gubljenje sala sa stomaka. Međutim, treba napomenuti da je nemoguće smanjiti masne naslage na jednom određenom području jer se tokom vežbanja aktiviraju i drugi delovi tela. Telo skladišti masti kao trigliceride, koji se mogu koristiti kao gorivo u celom telu, a ne samo u delovima tela koje vežbate.

Uz zdravu ishranu, najbolji način da izgubite salo na stomaku da se bavite aerobnim vežbama.

Na taj način će vam pomoći da stvorite kalorijski deficit, koji podstiče gubitak masti.

Ovo uključuje bilo koju aktivnost koja povećava broj otkucaja srca, kao što je hodanje, ples, trčanje ili plivanje, a takođe može uključivati obavljanje kućnih poslova, baštovanstvo i igranje sa decom. Takođe, trening snage, pilates i joga mogu vam pomoći da izgubite salo na stomaku.

Čak i sedeće vežbe mogu biti efikasan način da sagorete kalorije i povećate nivo aerobne kondicije ako vam je teško da hodate ili stojite.

Prema smernicama lekara, trebalo bi da imamo najmanje 150 minuta aktivnosti umerenog intenziteta nedeljno.

Ako tek počinjete da vežbate, počnite polako i postepeno povećavajte. Ne morate da vežbate visokim intenzitetom da biste sagoreli kalorije.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas