Ovo je prva stvar koju treba da uradite kada se probudite!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Ovo je prva stvar koju treba da uradite kada se probudite!

Šta je prva stvar koju uradite kada se probudite ujutru? Tokom radne nedelje, većina ljudi će nekoliko puta ugasiti budilnik, a zatim iskočiti iz kreveta u panici razmišljajući šta ih čeka tog dana.

Međutim, činjenica je da su sve metode buđenja potpuno pogrešne i veoma stresne za organizam i negativno utiču na organizam tokom ostatka dana.

Najbolja stvar koju možete da uradite nakon buđenja da nežno probudite svaki deo svog tela, tako ćete moći bolje da se probudite. da se nosi sa fizičkim stresom i mentalnim naporima.

Dok spavate, vaše telo se potpuno opušta, aktivnost mišića se tokom spavanja svedena na minimum. Drugim rečima, tokom spavanja nismo svesni svog tela. Ovo stanje nesvesti je veoma korisno tokom spavanja, ali ne i kada smo budni.

Tokom dana želimo da budemo budni i svesni svog tela i svega oko nas, a način na koji se budimo to može drastično da promeni. Naime, način na koji se budimo olakšaće nam ne samo jutro, već i ceo dan, što će nam omogućiti da lakše prebrodimo stresne situacije.

Pa kako počinje tvoj dan?

Ako svako jutro radite ove tri jednostavne radnje, osetićete pozitivan efekat tokom celog dana. Lagano ispružite noge i držite ih 15-30 sekundi. Ovaj pokret je, odličan način da aktivirate mišiće i ‘osvestite svoje noge’.

Zatim lagano protrljajte prste i lagano otvorite i zatvorite dlanove i ostavite da ovaj pokret traje 15-30 sekundi.

Ovo su zaista mali pokreti, i iako mogu izgledati beznačajni, oni zaista pomažu da se mišići razbude nežno, ali efikasno.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas