Ovo je najgora hrana sa kojom možete da započnete dan!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Uz ovaj genijalni trik sigurno ćete smršati!

Važnost doručka svima je odavno poznata, ali je veoma važno i koju hranu odaberete za početak dana. Uravnotežen doručak je važan za vaše zdravlje.

Prava hrana za doručak može da obezbedi vašem telu korisne hranljive materije, vitamine i minerale koji će vam pomoći da započnete dan na najbolji mogući način.

Mnogim popularnim namirnicama koje se nalaze na mnogim menijima za doručak nedostaju važne hranljive materije i mogu nas ostaviti da osećamo glad mnogo pre sledećeg obroka.

Takođe, popularna hrana sadrži visok udeo dodatih šećera, masti i natrijuma, zbog čega se osećamo usporeno.

Oni povećavaju rizik od nekoliko hroničnih bolesti, uključujući dijabetes tipa 2, kardiovaskularne bolesti i neke vrste raka.

Najgora hrana sa kojom možete da započnete dan je sa malo vlakana, visokim sadržajem šećera i zasićenih masti.

Među najgorim izborima su popularne slatke žitarice za doručak, voćni jogurti sa ukusom i musli pločice sa visokim sadržajem šećera, kao i proizvodi od rafinisanog brašna kao što su beli hleb, palačinke i keksi.

Naime, sve vrste zaslađenih žitarica, kao i slatki napici od kafe, takođe su puni šećera, koji se mnogo brže pretvaraju u kalorije od zdrave hrane.

To može dovesti do negativnih efekata na zdravlje. Međutim, postoje namirnice za doručak koje su (iako su ukusno primamljive) nezdrave za vas, a mnogi stručnjaci preporučuju da ih izbacite iz ishrane.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas