Ove stvari nikako ne smete držati u automobilu tokom zime

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Ove stvari nikako ne smete držati u automobilu tokom zime

Pre nego što ostavite automobil na parkingu i hladnoći, okrenite se oko sebe i proverite da li ste nešto ostavili unutra, ne zaboravite pretinac na suvozačevoj strani.

Lekovi

Mnogi ljudi ostavljaju svoje dnevne lekove u automobilu kao podsetnik da ih ponesu na svakodnevnu vožnju, ali ostavljanje lekova u kolima preko noći tokom zime može smanjiti njihovu efikasnost. Tvrde tablete i kapsule treba da budu najmanje oštećene, ali tečnosti i injekcije mogu da dožive promene na niskim temperaturama. Uvek čuvajte lekove na sobnoj temperaturi da biste održali njihovu efikasnost.

Naočare

Ako ostavite naočare za čitanje ili čak naočare za sunce u automobilu tokom zimskih meseci, možda ćete otkriti da se lako lome. Ekstremno niske temperature mogu oštetiti sočiva uzrokujući njihovo širenje i skupljanje, čineći okvire podložnim pucanju. Ako već držite naočare u autu, stavite ih u futrolu.

Muzički instrumenti

Uvek nosite svoj muzički instrument u zatvorenom prostoru kako biste izbegli slučajna oštećenja na hladnoći. Violine, gitare i violončela i drugi drveni instrumenti su podložni skupljanju i širenju na niskim temperaturama, što će oštetiti ili razbiti spojeve lepka, čineći ih nemogućim za sviranje.

Baterije

Ako ste u iskušenju da ostavite bateriju u automobilu „u slučaju da vam zatreba“, razmislite ponovo. Otkrićete da će se vaše baterije ranije isprazniti zbog niske temperature koja utiče na elektrohemijske reakcije unutar samih baterija, a alkalne baterije mogu čak i da puknu i iscure.

Laptopovi i telefoni

Slično razlozima zbog kojih je ostavljanje baterija automobila zimi loša ideja, laptopovi i drugi elektronski uređaji će proći jednako loše kao što su njihove unutrašnje litijum-jonske baterije ugrožene zbog hladnog vremena.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas