Ove namirnice vam mogu pomoći da poboljšate pamćenje i da promenite raspoloženje

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Ove namirnice vam mogu pomoći da poboljšate pamćenje i da promenite raspoloženje

Vaša ishrana je važna za zdravlje vašeg tela i igra ključnu ulogu u zdravlju vašeg mozga.

Srećom, postoji širok izbor hrane zdrave za mozak koju možete dodati svojoj ishrani kako biste poboljšali kognitivne funkcije, pamćenje i raspoloženje.

Bobičasto voće

Tamno bobičasto voće kao što su borovnice, maline i kupine su dobri izvori fitonutrijenata i antioksidanata. Poznato je da ova mračna zadovoljstva štite nervne ćelije od oštećenja kiseonika, čime usporavaju kognitivni pad i održavaju kognitivne funkcije kako starimo. Štaviše, prednosti bobičastog voća se protežu izvan zdravlja mozga, promovišući zdravlje srca i potencijalno smanjujući rizik od određenih karcinoma.

Tamnozeleno lisnato povrće

Tamnozeleno lisnato povrće jača mozak, nudeći obilje antioksidanata povezanih sa kognitivnim zdravljem i regulacijom raspoloženja. Tamnozeleno lisnato povrće nudi obilje antioksidanata, koji su povezani sa kognitivnim zdravljem i smanjenom depresijom.

Orasi i semenke

Žudite za nečim hrskavim? Posegnite za šakom orašastih plodova i semenki. Orašasti plodovi i semenke su puni zdravih masti i antioksidanata za koje se pokazalo da promovišu zdravlje mozga.

Tamna čokolada

Dobre vesti za ljubitelje čokolade. Ova slatka poslastica može učiniti čuda za vaš mozak. Tamna čokolada sadrži antioksidante koji mogu poboljšati zdravlje mozga. Za maksimalnu korist preporučuje se tamna čokolada sa 70 posto kakaa ili više.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.