Orlić zahvalio Angoli na podršci teritorijalnom integritetu Srbije

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Orlić zahvalio Angoli na podršci teritorijalnom integritetu Srbije

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić primio je novoimenovanog ambasadora Angole u Srbiji Emilija Migela de Karvalja Sobrinja i zahvalio mu na principijelnom stavu i podršci teritorijalnom integritetu Srbije.

On je dodao da je Angola odlukom da ne prizna tzv. Kosovo ne samo potvrdila svoje prijateljstvo već je i zajedno sa Srbijom stala u odbranu međunarodnog prava i odbranu mira, saopšteno je iz parlamenta.

„To ste videli i na primeru jučerašnjeg sastanka u Briselu. Potvrđeno je da je predsednik Aleksandar Vučić, a time i zvanični Beograd, najznačajniji faktor očuvanja mira i stabilnosti u regionu. Iskreno posvećen dijalogu, spreman da govori jezikom kompromisa, kao i da postupa odgovorno, ozbiljno i principijelno“, rekao je Orlić.Potvrđeno je, kaže, i da su Aljbin Kurti i zvanična Priština glavni generator sukoba, izvor problema i najveća pretnja miru.

„To sada jasno vidi i EU, a mnogi drugi u svetu na isto ukazuju već dugo, naveo je Orlić i zahvalio Angoli što ove probleme sagledava na pravi način i o tome govori otvoreno.

Orlić je naveo da prijateljstvo između dve države traje dugo i izrazio zadovoljstvo što je upravo naša država bila među prvima koja je pružila značajnu podršku narodu Angole u borbi za slobodu.

Sobrinjo je potvrdio prijateljstvo dve zemlje i izrazio spremnost da uloži sve dodatne napore da se taj odnos održi i dodatno ojača, kroz intenziviranje saradnje u različitim oblastima.

Treba iskoristiti sve potencijale za razvoj ekonomske saradnje između Srbije i Angole, kao i međuparlamentarne saradnje, prvenstveno kroz kontakte članova poslaničkih grupa prijateljstva dva parlamenta, saglasili su se Orlić i Sobrinjo.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas