Orlić: Pozivam građane i političke aktere da uzmu učešće na izborima

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Orlić: Pozivam građane i političke aktere da uzmu učešće na izborima

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić raspisao je lokalne izbore za 17. decembar koji će biti održani u 65 gradova i opština.

„Poštovani građani Srbije, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i Zakonom o lokalnoj samoupravi raspisani su izbori za odbornike u skupštinama 65 gradova i opština u Republici Srbiji za 17. decembar 2023. godine. Ova odluka stupa na snagu u trenutku objavljivanja u Službenom glasniku. I od tada počinju da teku rokovi za sprovođenje izbornih radnji“, rekao je Orlić na konferenciji u Skupštini Srbije.

Istakao je da će izbore realizovati nadležni organi u skladu sa zakonom.

„Pozivam sve građane i političke aktere da uzmu učešće na ovim izborima. Da na njima svi zajedno kao društvo pokažemo pun demokratski kapacitet da ga učinimo još snažnijim, damo sopstveni doprinos stabilnosti i da u nastupajućoj izbornoj kampanji govorimo o programima. Da govorimo o njihovom političkom sadržaju, da uz sve međusobne razlike pokažemo da smo u stanju da to radimo na dostojanstven, pristojan način“, naveo je Orlić.

Istakao je da je važno da pokažu svest da pitanje kako ljudi žive nije ni igra, ni zabava, već je to težak, ozbiljan posao koji zahteva maksimalnu ozbiljnost.
„Dakle da govorimo o planovima i programima kako bi te planove i programe građani mogli da čuju. Kako bi bili u prilici da ih u potpunosti sagledaju i upravo na osnovu njih da se na izborni dan i opredele“, rekao je Orlić.

Dodao je da nema nikakve sumnje da će građani izabrati upravo one koji su najbolji, a koji, kako kaže, znače dobru budućnost, koji znače rezultate na

ponos svima i koji znače dalji napredak kao i da će neprikosnovenu volju građana iskazanu na demokratskim izborima poštovati svi učesnici.

„Zato što je volja naroda svetinja. Zato neka pobede najbolji i neka su nam svima srećni ovi izbori“, poruccio je Orlić.

Predsednik skupštine je odluku o raspisivanju izbora potpisao u centralnom holu Doma Narodne skupštine.

Kako je ranije saopštila Vlada Srbije, odluke o raspuštanju skupština gradova donete su za Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Novi Pazar, Pirot, Vranje, Leskovac, Loznicu, Prokuplje, Smederevo, Šabac, kao i za skupštine opština Brus, Varvarin, Veliku Planu, Veliko Gradište, Vladimirce, Vladičin Han, Vlasotince, Gadžin Han, Despotovac, Dimitrovgrad, Doljevac, Žabare, Žagubicu, Žitorađu, Knić, Koceljevu, Krupanj, Kuršumliju, Kučevo, Lapovo, Lebane, Ljig, Ljuboviju, Mali Zvornik, Malo Crniće, Medveđu, Merošinu, Osečinu, Paraćin, Petrovac na Mlavi, Požegu, Priboj, Prijepolje, Ražanj, Raču, Rekovac, Sokobanju, Topolu, Trgovište, Trstenik, Ćićevac, Ćupriju, Ub, Crnu Travu, Aleksandrovac, Babupnicu, Batočinu, Belu Palanku, Blace, Bogatić i Bojnik.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.