Operite zavese s ova 3 sastojka i bićete mirni nekoliko godina

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Operite zavese s ova 3 sastojka i bićete mirni nekoliko godina

Uskoro će prolećno pranje zavesa, pa evo jednog korisnog trika.

Zavese su jedan od najljepših i najvažnijih ukrasa koji većinu stanova i kuća čine toplim domom. Često daju završnu tačku uređenju enterijera, a u zavisnosti od materijala, boja i modela svakom prostoru daju dašak stila i elegancije.

Osim estetske, zavese imaju i praktičnu ulogu jer pružaju toplotnu izolaciju, zaštitu od sunca i neželjenih pogleda.

Većina se odlučuje za bele zavjese koje upotpunjuju draperijama u drugim bojama i uzorcima. S vremenom požute, zbog raznih faktira. Na njima se, kao i na svakoj drugoj tkanini, nakupljaju mirisi, prašina, ostaci smoga i masnoća, pa je korisno znati kako im vratiti prvobitni sjaj.

Zavese su osetljiva tkanina pa je važno znati da ih oprerete, a mi evo trika koji će nakon nanošenja izgledati kao da ste ih upravo kupili.

Potrebno je:

– 1 tableta aspirina;

– 1 kesica praška za pecivo;

– 1 merica tečnog deterdženta.

Postupak:

Skinite zavese i stavite ih u mašinu, između slojeva stavite jednu tabletu aspirina. U pregradu za pranje sipajte kesicu praška za pecivo, a u pregradu za pretpranje sipajte dozu tečnog deterdženta. Uključite mašinu na program za zavese, a ako vaš model nema tu opciju, jednostavno je postavite na pranje na 30 stepeni i smanjite brzinu centrifuge.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.