Ojačajte imunitet na prirodan način ove zime

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Ojačajte imunitet na prirodan način ove zime

Dopunite svoju ishranu namirnicama koje stimulišu imunitet kao što su kurkuma i đumbir.

Promena godišnjeg doba je vreme kada treba da ojačamo odbranu i imunitet na prirodan način.

Zato povećajte porcije voća i povrća, nastavite sa svežim sokovima i ekstraktima kao i leti, koristite probiotičku hranu i dopunite ishranu začinima i krtolama imunostimulišuće snage poput kurkume, đumbira i belog luka.

Takođe smanjite unos šećera i druge rafinisane hrane. Ako tražite prave prirodne lekove za jačanje imunološkog sistema, možete uzeti:

Ehinacea

Može se uzimati kako u preventivnoj fazi, posebno za podršku imunološkoj odbrani (otežava napad virusa, bakterija i drugih mikroorganizama), tako i kod prvih simptoma prehlade ili gripa. Na primer, dobro je pripremiti biljni čaj od ehinacee koji ćete piti jednom ili dva puta dnevno (za svaku šolju ključale vode potrebna vam je 1 kašičica sušene ehinacee da odstoji 5-10 minuta pre pijenja). Ehinacea je takođe dostupna kao dodatak kapsulama.

Šipak

Pogodan i za decu, jača imuni sistem i poboljšava njegovo funkcionisanje. Može se uzimati i kod prvih simptoma gripa, upale grla ili prehlade kako se situacija ne bi pogoršala. Dostupan je u obliku biljnog čaja, kupujte samo sušene bobice u travari (potrebne su 2 kašičice na 250 ml vode) ili u tečnom ili suvom ekstraktu.

Sok od aloje

Čak i običan sok od aloje (ali je važno da je 100% čist i bez aloina da bi se izbegle moguće neželjene efekte) je dobar prirodni lek za jačanje imunog sistema. Prisustvo aktivnog sastojka kao što je acemanan garantuje ovom proizvodu imunostimulativni efekat (pomaže proizvodnju interferona i stimuliše aktivnost makrofaga). Generalno preporučena doza je 20 ml (jedna merica) aloje, koju treba uzimati 2/3 puta dnevno.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas