Održana peta „Konferencija beba“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Održana peta "Konferencija beba"

Konferencija beba, koja se tradicionalno održava u okviru „Zavičajnih dana“, i ove godine okupila je brojne mališane i njihove roditelje.

Uz recitale i pesme Tode Nikoletića, Peđolina i Ratka Kraljevića, naši najmlađi sugrađani su odmerili snage u puzanju, mame u presvlačenju beba, a izabrana je beba gradonačelnik i beba Herkules.

Posle dve polufinalne trke i uzbudljivog finala, najbrža beba bila je Lara Šarčević, a odmah iza nje bili su Vukašin Došen i Ilija Poljak. Beba Herkules je Milenko Ćopić sa 20 kilograma a u narednih godinu dana naš grad će voditi mala dama Dunja Karan, koja ima samo 27 dana. U presvlačenju pelena najbrža je bila Tatjana, majka Aurelije Grinfelder.

– Ovo je jako lepa manifestacija i drago nam je što ima puno dece i što smo se svi lepo zabavili. Ranije smo gledali, a sada smo odlučili i da probamo. Tajna Larine brzine je verovatno stalna trka za starijom sestrom. Ko ima više dece zna kako je to – kaže Snežana, majka najbrže bebe.

Tatjana Grinfelder je najbrže presvukla svoju devojčicu a za spretnost i brzinu može da „zahvali“ neprospavanim noćima.

– I punim, stalno punim pelenama. Tako da smo u dobrom treningu, a verujem i ostale mame. Drago mi je da se nešto ovako organizuje, da se čuje dečja pesma i graja, onda nam je svima puno srce – dodaje mama Tatjana.

Dečji dan, u okviru „Zavičajnih dana“, počeo je poetskim časom u OŠ „Moše Pijade“ u Pačiru i Dečjim festivalom sporta u centru grada, a nastavio se Konferencijom beba i takmičenjem za najbolji glas Subotice.

– Ovo je peta godina kako organizujemo Konferenciju beba i uopšte dečji dan i sigurno je najlepši deo „Zavičajnih dana“. Sve ovo radimo upravo za naše najmlađe, za generacije koje dolaze, jer nam je cilj očuvanje porododice, promocija ljubavi i zajedništva, ali i prenošenje naše istorije i tradicije na buduće naraštaje – ističe Miroslav Karan, predsednik Saveza srpskih udurženja Severnobačkog okruga.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas