Od danas besplatan vrtić za skoro 5.000 najmlađih Subotičana

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Od danas besplatan vrtić za skoro 5.000 najmlađih Subotičana

Subotica danas obeležava Dan grada a najlepši dar poklonila je roditeljima skoro pet hiljada mališana kojima će vrtić biti besplatan.

Besplatan boravak u vrtićima „Naše radosti“ za više od 4.670 mališana omogućen je stabilnim finansijama i dobrom racionalizacijom budžetskih sredstava, tvrde u Gradskoj upravi. Takođe, besplatan će biti i boravak 160 dece u predškolskoj grupi pri OŠ “Hunjadi Janoš” u Čantaviru, 29 pri OŠ “Vladimir Nazor” u Đurđinu, 16 dece pri OISŠ “Dr Svetomir Bojanin” i 17 mališana u Školskom centru sa domom učenika “Dositej Obradović”.

Gradsko veće Subotice donelo je juče odluku i da sa 10.000 dinara sufinansira i deo troškova boravka 640 dece u privatnim predškolskim ustanovama „Mali talenti“, „Naše nade“, „Školica“ „Vinilend“, „Čarobna šuma“, „Vickor“ i „Dambo“.

– Ova odluka u skladu je sa nacionalnom politikom podizanja nataliteta u Srbiji, ali i podizanja standarda i kvaliteta života.Obezbedićemo podršku subotičkim porodicama u našem gradu u skladu sa nacionalnom politikom Republike Srbije – obrazložio je gradonačelnik Stevan Bakić. – Kada je reč o najmlađima, naš sledeći korak je rekonstrukcija objekata u kojima će boraviti, a sagledaćemo i mogućnost proširenja kapaciteta, jer je i nedovoljan smeštajni kapacitet pokazatelj da je dece sve više. I Grad Subotica, i Republika Srbija će uraditi sve da se smeštaj obezbedi.

Kako saznajemo, u narednom periodu u planu je rekonstrukcija i nadogradnja dečijih vrtića „Mandarina“ i „Sanda Marjanović“, kao i izgradnja vrtića na Paliću.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas