Obuka pripadnika 63. padobranske brigade

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Obuka pripadnika 63. padobranske brigade

Jednom od segmenata obuke na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu, je prisustvovao zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tom prilikom, ostvario je neposredan uvid u realizaciju priprema za izvršenje padobranskih skokova i obuke u borenju, i uverio se u odličnu osposobljenost profesionalnog sastava za izvođenje medicinske evakuacije povređenih i borbene evakuacije padobranskih timova vazdušnim putem.

Na obuci aktivno učestvuju i profesionalni vojnici koji su u jedinicu primljeni početkom avgusta po Projektu 5000, a dostignuti stepen njihove stručno-specijalističke obučenosti potvrđuje da je obuka kvalitetno pripremljena i organizovana tako da i oni u realnom vremenu mogu postići visoke standarde koji se postavljaju pred ovu elitnu jedinicu Vojske Srbije.

Kompleksna borbena obuka u 63. padobranskoj brigadi realizuje se tokom cele godine u svim vremenskim i zemljišnim uslovima, čime se obezbeđuje vrhunska osposobljenost i psihofizička pripremljenost pripadnika brigade i dalje unapređuje ukupna borbena gotovost jedinice, navedeno je u saopštenju.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas