Obraćanje predsednice Skupštine Ane Brnabić: Sve izbore kojima je vreme bilo u julu i avgustu raspisaćemo za 2. juni

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Obraćanje predsednice Skupštine Ane Brnabić: Sve izbore kojima je vreme bilo u julu i avgustu raspisaćemo za 2. juni

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić drži konferenciju za novinare. Konferencija se održava u centralnom holu Doma Narodne skupštine.

„Nakon 17 dana razgovora sa svim poslaničkim grupama ili onima koji su se odazvali na dijalog, iscrpljivanjem svih mogućnosti, u konsultacijama sa predsednikom Srbije prihvatićemo zahtev opozicije okupljene oko „Srbija protiv nasilja“, koji su mi predali i raspisaćemo sve izbore kojima je vreme padalo za juli i avgust i raspisaćemo ih za 2. juni. Ovo će zahtevati izmenu zakona i važno je da to uradimo čim pre, pa je moja molba službama i svim poslaničkim grupama da to završimo danas popodne. Očekujem da predlog izmena zakona potpiše najveći broj poslanika, da pokažemo jedinstvo u teškim trenucima“, rekla je predsednica Skupštine.

„U ovom trenutku postoji dvotrećinska većina da se napravi presedan i dalje smatram da je ovo presedan. Da li će ubuduće biti dvotrećinska većina da se ovakav presedan napravi, ne verujem. Situacija u kojoj se nalazi naša zemlja je izuzetno teška. Ti pritisci su svakodnevni, nama treba što veća unutrašnja stabilnost, jedinstvo, što veća politička kohezija, da svi prekinemo da se delimo i da se borimo za nacionalne interese. Za to trebaju i vreme i energija. Da su drugačije okolnosti, verovatno bi i odluka bila drugačija“, rekla je Brnabić.

„Dobro je da imamo rezultat u ovom dijalogu, koji je trajao 17 dana.“

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.