Obnova putne i železničke infrastrukture u Subotici

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Obnova putne i železničke infrastrukture u Subotici

Putem konkursa pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja dodeljeno je 400 miliona dinara za izgradnju i rekonstrukciju 20 ulica i 1.700 metara biciklističkih staza na teritoriji Subotice, od čega je 250 miliona za ovu, a 150 miliona dinara za narednu godinu. Sredstva za ovu namenu opredelio je i Grad pa se očekuje da će stanje na putevima biti značajno bolje i bezbednije.

Novoizgrađeni nadvožnjak koji spaja ulice Jovana Mikića i Proleterskih brigada u Subotici otvoren je za saobraćaj 2. septembra, a zbog izgradnje brze pruge Beograd – Budimpešta, u toku su radovi na podvožnjaku kod Nove opštine, koji je zatvoren za saobraćaj.

„Trenutno se izvode radovi na podvožnjaku kod hotela „Patria“, odnosno kod najveće raskrsnice u gradu. Trebalo bi da traju do 25. decembra kada bi podvožnjak trebao i zvanično da bude otvoren. Stari podvožnjak je potpuno srušen. Ovaj novi bi trebao da bude tri puta veći od njega, a radovi su u punom jeku“, kaže Ognjen Golubović, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotice.

U okviru projekta izgradnje brze pruge Beograd – Budimpešta, izgrađen je put dužine dva kilometra u produžetku Banatske ulice i jedan kružni tok, zahvaljujući čemu je izmešten teretni saobraćaj iz centra grada.

Zahvaljujući Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine koji je obezbedio 400 miliona dinara, u Subotici će biti obnovljeno i izgrađeno 20 novih ulica i oko 1.700 metara biciklističkih staza na teritoriji grada, kao i prigradskih mesnih zajednica.

U okviru ovog projekta planirano je proširenje Kanjiškog puta te obnova Školske ulice u Hajdukovu, Nikole Tesle u Tavankutu i Borisa Kidriča u Čantaviru, kao i izgradnja biciklističke staze u Malom Bajmoku.

„Radi se o oko šest kilometara saobraćajnica i kilometar i 700 metara biciklističkih staza koje će biti izgrađene prema Privrednoj zoni gde trenutno radi oko 7.000 ljudi što će, takođe, omogućiti smanjenje broja automobila na našim ulicama, povećati bezbednosti i protok saobraćaja“, objašnjava Ognjen Golubović.

I Grad je obezbedio sredstva za obnovu ulica, ali i izgradnju novih parking mesta.

„Grad je ove godine obezbedio za potrebe održavanja saobraćajne infrastrukture oko 700 miliona dinara tako da će od tog novca biti rehabilitovano i izgrađeno, takođe, oko šest kilometara ulica, još dva kilometra biciklističkih staza i 200 parking mesta“, ističe Ognjen Golubović, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotice.

Očekuje se da će, po okončanju radova koji se trenutno odvijaju na više od deset lokacija u Subotici i njenoj okolini, značajno biti unapređen kvalitet i drumskog i železničkog saobraćaja te da će se na željene destinacije stizati mnogo brže i bezbednije.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas