Oblačno i hladnije sa kišom, temperatura do 11 stepeni

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Oblačno i hladnije sa kišom, temperatura do 11 stepeni

U Srbiji će danas biti oblačno i hladnije, sa kišom, osim u Vojvodini gde se prestanak padavina očekuje još ujutru. Veća količina padavina, od 20 do 40 mm u roku od 12 sati, očekuje se pre podne na zapadu, a u drugom delu dana na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije.

Posle podne u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, a tokom večeri i noći i južne i jugoistočne Srbije, očekuje se prelazak kiše u sneg, uz formiranje, odnosno povećanje snežnog pokrivača. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar.Dnevna temperatura bez većeg kolebanja od 7 do 11 stepeni, samo će u Timočkoj Krajini ujutru biti hladnije oko 3 stepeni.

U Novom Sadu će biti oblačno i hladnije, povremeno sa kišom, uz slab i umeren severozapadni vetar. Posle podne prestanak padavina. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja oko 9 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u petak i za vikend biće osetno hladnije, za vikend uz slab jutarnji mraz koji se u centralnoj i južnoj Srbiji očekuje i početkom sledeće sedmice.

U petak oblačno, na severu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom. U brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne, jugoistočne i istočne Srbije padaće sneg koji se krajem dana i tokom noći očekuje i u nižim predelima.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas