Objavljene konačne liste penzionera sa pravom na besplatnu rehabilitaciju

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Objavljene konačne liste penzionera sa pravom na besplatnu rehabilitaciju

Na oglasnim tablama udruženja penzionera i u filijalama Fonda, danas su objavljene konačne rang liste penzionera koji su, po oglasu Fonda PIO, ostvarili pravo na besplatnu rehabilitaciju u ovoj godini.

Od ukupnog broja prijavljenih 22.089 penzionera je ostvarilo ovo pravo.

„Od gotovo 60.000 korisnika koji su se prijavili, 22.089 penzionera je ostvarilo pravo i napominjemo da su u ovaj broj uključeni i pratioci za korisnike nege i pomoći drugog lica, odnosno za korisnike kojima je neophodna pratnja tokom rehabilitacije“, rekao je dr Aleksandar Milošević, zamenik direktora Fonda PIO.

Prema njegovim rečima, dalja procedura podrazumeva da filijale Fonda pošalju obaveštenja svim korisnicima koji su ostvarili pravo, sa informacijom za koju banju su opredeljeni – od tri željene banje koje su u prijavi naveli i koje terapijske usluge odnosno fizikalne procedure će dobiti u banji.

„Naglašavam da svaka banja, svakom korisniku, mora da pruži ugovorene usluge, što podrazumeva lekarski pregled pri prijemu u banju, najmanje tri adekvatne terapije i nadžor lekara 24 sata tokom ukupnog boravka u banji“, rekao je dr Milošević.

On je dodao da, istovremeno, Fond dostavlja spiskove penzionera banjama i realno je da već krajem marta iz banja počnu da pozivaju prve penzionere na rehabilitaciju.

„O terminu korišćenja rehabilitacije, u smislu eventualnog pomeranja datuma u odnosu na predlog iz banje, zbog objektivnih okolnosti, penzioneri se dogovaraju direktno sa banjom“, rekao je dr Milošević.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.