Obaveštenje za stipendiste Ministarstva prosvete i Fonda za mlade talente Republike Srbije

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Obaveštenje za stipendiste Ministarstva prosvete i Fonda za mlade talente Republike Srbije

Ministarstvo prosvete objavilo je Konačnu listu kandidata za dodelu studentskih kredita i stipendija, kao i Konačnu listu učenika i studenata koji će u školskoj 2023/2024. godini primati stipendiju za izuzetno nadarene učenike i studente, dok je Fond za mlade talente, koji se nalazi u okviru Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, objavio Preliminarnu listu kandidata za stipendiju ”Dositeja”, dok će konačnu listu objaviti 25. januara 2024. godine.

Ministarstva i Fond za mlade talente podsećaju sve kandidate da, u skladu sa zakonom, mogu biti korisnici samo jedne stipendije koja se isplaćuje iz budžeta Republike Srbije.

U slučaju da je kandidat konkurisao i dobio stipendije više različitih institucija, mora se odlučiti za jednu i o svojoj odluci o odricanju obavesti instituciju od čije stipendije odustaje, najkasnije do 31. januara 2024. godine:

– U slučaju da odustaje od stipendije Ministarstva prosvete, potrebno je poslati obaveštenje na mejl studentski.krediti@posted.co.rs

– U slučaju da odustaje od stipendije Fonda za mlade talente Republike Srbije, potrebno je poslati obaveštenje na mejl adresu konkursi@nitra.gov.rs

Ministarstvo prosvete i Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u prethodnom periodu unapredili su sistem i sinhronizovali aktivnosti na realizaciji konkursa za dodelu stipendija studentima, čime je prevaziđen izazov dupliranja stipendija.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.